Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 2020
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksen MP-messuja vietetään tammikuussa 2020. 

MP-messut 31.1. - 2.2.20120

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2019

Toukokuu

Mitä mukaan moottoripyörämatkalle?

 

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

MATKA2017 -MESSUT JA KULTTUURIEN KIRJO

MATKA2017 -MESSUT JA KULTTUURIEN KIRJO

Lisätty 21.01.2017

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matka2017-messut, tarjoaa monipuolisen katselmuksen matkailun mailmaan. Helsingin Messukeskuksen kaarikaton alle on kokoontunut 921 näytteilleasettajaa, joista 49 % ulkomaalaisia, valmiina kertomaan kohteestaan messukävijöille enemmän. Edustettuina on kaikkiaan 87 maata.

Matka2017-messuhalli on tulvillaan tunteita, tuoksuja ja tunnelmaa, virtuaalimatkoja Barcelonaan, kilpailuja, esityksiä ja makuelämyksiä. Kierros Matka2017-tapahtumassa avaa mielen unelmille ja uusille matkakohdetuttavuuksille. Asiantuntijat ovat paikalla, nyt on tilaisuus kysyä mitä vaan matkailusta ja kohdetarjonnasta. Osa vierailijoista tekevät messuhintaan jo matkavarauksenkin. 


Messujen partnerimaa on tänä vuonna Turkki. Minulle vain Istanbulin verran tuttu aurinkokohde, herätti kiinnostusta lukuisten eri kohteiden sekä aktiivilomailunkin osasta. Vaikka olen vannonut, etten nouse kuumailmapallon punoskoriin, Kappadokian aamunsarastukseen ajottuva kuumailmapalloretki kuulosti niin kiehtovalta, etten enää sano "en koskaan" varpaat maasta nostattevalle kokemukselle.

Matka2017-messujen partnerimaa on tänä vuonna tulinen Turkki.Matka2017-messujen partnerimaa on tänä vuonna tulinen Turkki.

Kansallispukuise turkkilaiset toivottivat suomalaiset matkaajat Euroopan kaakkoon.Kansallispukuise turkkilaiset toivottivat suomalaiset matkaajat Euroopan kaakkoon.


Messuvieraitten iloksi Turkkilaista tunnelmaa luotiin loistokkaalla kansantanssiesityksellä. Seitsenpäinen tanssiryhmä helli audiovisuaalisen katsojan kuuloaistia, kun visuaalisempi
 paikalla olija keskittyi keinuvan poljennon ja koristeellisten kansallispukujen ihailuun.

Viime vuonna matkamessujen partnermaana toiminut Espanja oli esillä useamman osaston verran.

Viime vuoden eli Matka2016-messujen partneri maa oli suomalaisten suosikki matkailukohde, Espanja.Viime vuoden eli Matka2016-messujen partneri maa oli suomalaisten suosikki matkailukohde, Espanja.


Baskimaalla oli oma osasto, jossa rummutettiin Espanjan pohjoisrannalla sijaitsevan itsehallintoalueen San Sebastianin rantoja, kulttuuritarjontaa Guggenheiminkin muodossa ja tietenkin Bilbaoa. Raskaanteollisuuden värittämä kaupunkikuva on saanut rinnalleen perinteistä kaunista ja jännitystähän ei varmasti matkalta puutu, jos vierailee heinäkuussa Fermínin festivaaleilla Navarran pääkaupungissa Pamplonassa. 7.7. tanner tömisee kun härkälauma päästetään vapaaksi kaupungin kaduille rohkeuttaan todistavien juoksijoita kirittämään kuuluisassa härkäjuoksussa.

Osaston ehdottomana vetonaulana ja katseen vangitsijana oli Puppy-kukkateos. Pienempi versio siitä isä-Puppystä, joka pystytettiin Guggenheimin avajaisia varten. Kukikas koiranpentu sulatti bilbaolaisten sydämet, ja se on aiempien suunnitelmien vastaisesti saanut jäädä seisoskelemaan titaanisen museorakennuksen eteen.


Guggenheimistaankin kuuluisa Bilbao ja muut Baskimaan helmet olivat upeasti esillä Matka2017-messuilla.Guggenheimistaankin kuuluisa Bilbao ja muut Baskimaan helmet olivat upeasti esillä Matka2017-messuilla.


Kreikan vaalean sininen osasto toi mieleen Kreikan saariston, rantalomat ja toinen toistaan upeamman historiallisen kohteen.

Mystinen Kreikka, huikea saaristo ja kimalteleva meri.Mystinen Kreikka, huikea saaristo ja kimalteleva meri.


Tänä vuonna Kyproksella oli ylpeää kerrottavaa. Saaren lounaisrannikolla sijaitseva satamakaupunki on nimitetty vuoden 2017 Euroopan kulttuurikaupungiksi. Rantaa riittää Pafoksellakin, mutta tänä vuonna sinne matkaavan kannattaa tarkistaa myös kulttuurianti. Antiikin aikaisten pyhien kohteiden lisäksi vuoden 2017 kulttuurikaupunki tarjoaa yli 300 eri tapahtumaa myyttit ja legendat -teemalla.

Kyproksen 52 000 ihmisen Pafoksen kaupunkin on tänä vuonna 2017 nimetty vuoden kulttuurikaupungiksi.Kyproksen 52 000 ihmisen Pafoksen kaupunkin on tänä vuonna 2017 nimetty vuoden kulttuurikaupungiksi.

'Auringonpalvontaa ja muinaishistoriaa' on täydellinen lomacoctail. 'Auringonpalvontaa ja muinaishistoriaa' on täydellinen lomacoctail.Tässä keinutaan unelmoiden Sweepin mp-ajotakki päällä, mutta toivottavasti piankin saa potkia monot jalasta ja sujauttaa paljaat varpaat rantahiekkaan.Tässä keinutaan unelmoiden Sweepin mp-ajotakki päällä, mutta toivottavasti piankin saa potkia monot jalasta ja sujauttaa paljaat varpaat rantahiekkaan.Messukierros vaatii huilitauon ja mikä sen parempaa kuin tehdä se keinuen palmujen alla. Matkalippu taskussa en Matka2017-messuilta poistunut, mutta sitäkin

 

 

Vaikka Aurinkomatkojen
rantaunelmakeinuun istahti m
essukaverinikin, hänkään ei pelkästä rantalomasta lämpene. Marian matkailuun kuuluukin usein rantalöilyn sijaan reipas allasuinti, golfin pelaaminen, napakka shoppailu sekä kunkin kohteen nähtävyyksiin tutustuminen. 

Golf-matkat kiinnostivat aktiivimatkailijaa Mariaa, jolla kotimaan kenttien lisäksi tulee joka vuosi ainakin yhden kauempana sijaitsevan lomakohteen greenit tutuksi. Golf-matkat kiinnostivat aktiivimatkailijaa Mariaa, jolla kotimaan kenttien lisäksi tulee joka vuosi ainakin yhden kauempana sijaitsevan lomakohteen greenit tutuksi.

 

Ja sitten vihdoin lyhyt, mutta sitäkin ponnekkaampi katsanta Suomen kohteisiin.  Varsinkin Kesä-Suomi, mutta tietenkin myös hiihtokohteet talvella, tarjoavat suomalaisillekin elämyksiä, hemmottelua, kulttuurikokemuksia mieliin painuviksi. Aina ei tarvitse, eikä suinkaan kanatakaan, mennä merta edemmäs kalaan.

 

Matka2017-messuaamu alkoi torstaina kupilla Kaarinan höyryävää kahvia.Matka2017-messuaamu alkoi torstaina kupilla Kaarinan höyryävää kahvia.

Särkisalo ja Salo tarjoavat kotimaan matkailijalle idyllisiä maisemia ja aktiivilomailijalle esimerkiksi huikeat melontareitit.Särkisalo ja Salo tarjoavat kotimaan matkailijalle idyllisiä maisemia ja aktiivilomailijalle esimerkiksi huikeat melontareitit.

Kerttu Horilan Kolme sulotarta (Three beauties) Raumalta ilahduttiva Suomen saariston "Finnish Arghipelago" osastolla kävijöitä.Kerttu Horilan Kolme sulotarta (Three beauties) Raumalta ilahduttiva Suomen saariston "Finnish Arghipelago" osastolla kävijöitä.
Suomen saariston, Finnish Archipelagon osasto oli valloittava: yrittäjyyttä, yhteistyötä, lämpöä ja vieraanvaraisuutta pulppuavaa. 

 

"Tervetuloa lomailemaan päiväksi tai pidemmäksi aikaa - meille voi jäädä myös asumaan".


Läntinen Suomi on myös
matkamotoristien suosima suunta. Saariston rengasreitti on useamman kierroksen arvoinen, viehättävät kesäkaupungit ja kylät vetovoimaisia eikä Ahvenanmaatakaan laivaseikkailuineen voi ohittaa.

Ensi kesänä alueella taas tapahtuu, kaiken perinteisen sekä traditioiksi jo laskettavien tapahtumien lisäksi mm. Turun kaupungin teatterin ohjelmistossa on tarjolla Tom of Finland -musikaali ja Porissa luvassa omakoti-intoilijoille ja sisustajilla asuntokatselmusta oikein urkalla Asuntomessut Porissa 2018 -tapahtuman siivittämänä. 

 

Gulviva ja muita saariston helmiä. Matka2017-messuilla pystyi hankkimaan matkalippujen lisäksi maku nystyröitäkin hemmottelevia tuotteita sekä kauniita koruja.Gulviva ja muita saariston helmiä. Matka2017-messuilla pystyi hankkimaan matkalippujen lisäksi maku nystyröitäkin hemmottelevia tuotteita sekä kauniita koruja.


Kädentaitoja ja luovuutta pullollaan olevat saariston kunnat toivat messuille näytille ja myyntiin upeaa korutaidetta kuin elintarviketeollisuuden herkkuja ja eirkoisuuksia: puhdasta lähiruokaa, luomua, lisäaineettomia ja laadukaita suomessa tuotettuja herkkuja.

Tulevaisuuden matkailuako? Aurinkomatkojen kohde-esittely tapahtui Matka2017-messuilla virtuaalisesti.Tulevaisuuden matkailuako? Aurinkomatkojen kohde-esittely tapahtui Matka2017-messuilla virtuaalisesti.

TULEVAISUUDEN MATKAILU

- sitäkin messuilla pohdittiin.

Virtuaalilasit päässä matkasimme hetkessä Barcelonaan. Pelastuuko maapallo, kun lentomatkailu vähenee ja saamme matkakuumeen pahimman kärjen katkaistua mielikuvamatkailulla kotisohvalta. Lämmöt täysille, solarium lamppu katosta hehkumaan, biitsiviltti keskelle olohuoneen lattiaa ja muutama SodaStreamin avulla tehty margarita tai käden ojennuksen päähän. Lasit päässä yhdenpäivän aikana ehtii jo kokea monen moista eikä sitä solarium lamppuakaan sovi poltella pitempään terveysvaarojen takia.

Työpaikkakin kiittää kun viikon loman voi typistää päivään.

  

Millaista matkailu on tulevaisuudessa?Millaista matkailu on tulevaisuudessa?

Lue lisää matkamessuista: Matka 2017 -messuilla matkakohteena Baltia

Viime vuoden matkamessumeininki löytyy täältä: Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla