Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 2020
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksen MP-messuja vietetään tammikuussa 2020. 

MP-messut 31.1. - 2.2.20120

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2019

Toukokuu

Mitä mukaan moottoripyörämatkalle?

 

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

HELSINGIN KIRJAMESSUT MESSUKESKUKSESSA - LÄÄKETTÄ KAAMOKSEN KARKOITUKSEEN

HELSINGIN KIRJAMESSUT MESSUKESKUKSESSA - LÄÄKETTÄ KAAMOKSEN KARKOITUKSEEN

Lisätty 29.10.2016

Helsingin kirjamessut, #Kirja2016, on lukijoiden, kirjailijoiden ja teosten kohtaamispaikka. Kuinka monta kirjailijaa rivistä tunnistat?Helsingin kirjamessut, #Kirja2016, on lukijoiden, kirjailijoiden ja teosten kohtaamispaikka. Kuinka monta kirjailijaa rivistä tunnistat?

"Mä en olis ikinä uskonut, että kirjamessut vetävät näin paljon kävijöitä", parahtaa kirjoja kovasti lukeva toverini, joka vierailee Kirjamessuilla ensimmäistä kertaa. Nyökkäilen ja olen iloinen, että kirjakuolema ei kolkuta kulman takana. Meitä kirjojen ystäviä ja intohimoisia sivunkääntäjiä on mahtava joukko - ja täällä paikalla niistä vain osa. 

 Kuhinaa torstaimessupäivän käytävillä - lauantaina kävijöitä riitti tungokseen asti. Tammi, WSOY, Otava, Rosebud....Kuhinaa torstaimessupäivän käytävillä - lauantaina kävijöitä riitti tungokseen asti. Tammi, WSOY, Otava, Rosebud....
Kahvi läikkyy, muttei nyt malta hidastaa tahtia.Kahvi läikkyy, muttei nyt malta hidastaa tahtia.
Messukeskuksen käytävillä meno yltyy lauantaipäivänä jopa siihen malliin, että on pakko päästä sivummalle hengähtämään. Don Rosa, legendaarinen Aku Ankan kuvittaja vieraili Gummerusin osastolla.Don Rosa, legendaarinen Aku Ankan kuvittaja vieraili Gummerusin osastolla.Lämpö nousee näyttelyosastojen lamppuista ja kävijöiden kehonlämmöstä niin, että mieli tekisi viskata jakkutakki nurkkaan. Vai liekö kuumuus ja sydämen syke oman kuhinan tulos. Veri kiertää kun katse kohtaa niin vasemmalta, oikealta, edestä kuin takaa, kutsuvia kirjapinoja. Värikkäät ja koskettelemaan kannustavat kirjan kannet ovat visuaaliselle kävijälle kuin karamelleja mielelle. Siihen kun vielä lisätään sanataiteella nakutettuja nasevia teoksen nimiä, tarttuvat sormenjälkeni monen romaanin kannen pintaan.

Kirjatarjouksia, uutuuksia ja klassikoita, alehyllyjä, pokkareita, minikirjoja, lapsille, aikuisille, nuorille, faktaa ja fiktiota, fantasiaa ja runoja, keittokirjoja ja selviytymisoppaita. Kaikille jotakin, useammalle enemmänkin. Hyvään hintaan. Kuulen useamman kahmivan kirjallisuutta oman lukuelämyksen iloksi myös lahjaksi ja pukinkonttiin. Lahjan saaja kiittää.

Pinoittain kirjoja. Näissä koreissa tarjolla vaikka matkalle mukaan pikkupokkareita kahden euron hintaan.Pinoittain kirjoja. Näissä koreissa tarjolla vaikka matkalle mukaan pikkupokkareita kahden euron hintaan.
Pokkarihylly pullollaan lääkettä kaamoksen kartoitukseen. Pokkarihylly pullollaan lääkettä kaamoksen kartoitukseen.

Vauhtiin messupäivä lähti WSOY:n ja Tammen kirjailija-aamiaisella, jossa mukana oli nimekäs joukko kirjailijoita: 

Anja Snellman kirjailijahaastattelussa teoksensa Lähestyminen tiimoilta.Anja Snellman kirjailijahaastattelussa teoksensa Lähestyminen tiimoilta.

Claes Andersson, Tuula-Liina Varis, Riitta Jalonen, Hannu Mäkelä ja.. ja.. ja se iki-ihana Anja Snellman, jonka kirjojen tiimoilla ystävättäreni kanssa perustimme vuosia sitten kahden hengen kirjakerhon. Kirjakerhomme on meidän molempien työpaikan vaihdosten takia kuivunut kasaan, mutta Anja Snellmanin - oih, vielä välillä minulle sen Anja Kaurasen - teokset eivät. Tässä nostalgian aallossa nostan Anjan uutuuskirjan Lähestyminen luku pinoni päällimmäiseksi ja tuomitsen sen ensimmäiseksi luettavaksi. Siitäkin huolimatta, että kirjan takakansi lupaa matkaa heroiiniriippuvaisen Ilen elämään. Kuulosta rankalta, mutta päätän kiinnittää huomioni arjen karuutta pakoon lupaaviin Kreikka-osuuksiin.

Vasemmalta kirjailija Hannu Mäkelä (Muistan, Vapaus ), Riitta Jalonen (Kirkkaus), Claes Andersson (Hiljaiseloa Meilahdessa), Anja Snellman (Lähestyminen) ja Tuula-Liina Varis (Huvila).Vasemmalta kirjailija Hannu Mäkelä (Muistan, Vapaus ), Riitta Jalonen (Kirkkaus), Claes Andersson (Hiljaiseloa Meilahdessa), Anja Snellman (Lähestyminen) ja Tuula-Liina Varis (Huvila).

 

 

 

 

 

Kirjailijahaastattelut inspiroivat lukemaan - sekä myös kirjoittamaan.Kirjailijahaastattelut inspiroivat lukemaan - sekä myös kirjoittamaan.

Sormet syyhyävät ja mieli vaatii tarinoiden pariin: Huvila, Hiljaiseloa Meilahdessa, Lähestyminen, Kirkkaus ja Muistan (Vapaus) pitäkööt kiireisinä ja loitolla pitkät synkät kaamosillat.Sormet syyhyävät ja mieli vaatii tarinoiden pariin: Huvila, Hiljaiseloa Meilahdessa, Lähestyminen, Kirkkaus ja Muistan (Vapaus) pitäkööt kiireisinä ja loitolla pitkät synkät kaamosillat.

Kuningatar- ja kuningaskirjailijat olivat kädenojennuksen päässä, mutta edes Anjaa en uskaltanut vetää hihasta. Katselin kaukaa, vilkuilin varovasti. Siispä valitettavasti tilanteesta syntyi yksi "olisi pitänyt" -tapaus lisää, vaikka kuinka yritän niitä karttaa. "Olisi pitänyt" pyytää signeeraus joka kirjaan ja jos oikein olisi tilanne suonut, heittäytyä "some-stubbiksi". Tunnustan, että olisin enemmän kuin mielelläni paistatellut gurujen kainalossa selfieitten räiskeessä. En kuitenkaan uskaltanut, kehdannut. Tunnustan - ujostutti. Pelottikin, että jos ei saisi sanaa suusta - tai ainakaan mitään viisasta. Ja olisihan se ollut lapsellista. Ensi kerralla sitten. Ehkä.

Vasemmalta kirjailija Soili Pohjalainen (Käyttövehkeitä) ja Tiina Lifländer (Kolme syytä elää) Atenan kustannustoimittaja Kanerva Eskolan haastattelussa.
Vasemmalta kirjailija Soili Pohjalainen (Käyttövehkeitä) ja Tiina Lifländer (Kolme syytä elää) Atenan kustannustoimittaja Kanerva Eskolan haastattelussa.

Pohjalaisen Käyttövehkeitä ja Lifländerin Kolme syytä elää ovat alkutalven lukulistalla.

Seuraavaksi oli luvassa erilainen kattaus. Konkari kirjailijoiden jälkeen edessämme istuivat kaksi esikoiskirjailijaa ja bloggaria, Tiina Lifländer ja Soili Pohjalainen, Atenan kustannustoimittaja Kanerva Eskolan tentissä. Kirjapino karttui kahdella teoksella, sillä niin Lifländer kuin Pohjalainen herättivät vahvan kiinnostuksen tutustua heidän kirjoihinsa "bloggarin esikoisteos" -kärjellä kuin aiheiltaan. 

Konkari ja esikoiskirjailijoiden perään tuli kirjakasaa kartutettua myös oman kasvun ja oivalluksen teeman kautta. Kuka sellaisessa voisikaan auttaa paremmin kuin Maaretta Tukiainen teoksellaan Hyvän mielen taidot. Maaretta on tullut tutuksi eri some-väylissä sekä Ylen ohjelman 8 myyttiä työstä tiimoilta. Ohjelman 3. osa kosketti työtäni siinä määrin, että ansaitsi tulla rustatuksi myös blogin muotoon: suomalainen ei osaa myydä. Maaretan energinen ja lämminhenkinen tyyli on ihastuttanut jo pidempään. Erinomaiset vuorovaikutustaidot omaava Maaretta on työstänyt Inspiraatiokortit, ja vaikka mieleni ei ole juuri koskaan ideoita vailla, alkuun pääsemiseen tarvitsee aika ajoin apua kaikki. Vielä minulle vieraampi Krista Keltanen pitää myös nostaa näkyvämmän Maaretan rinnalle, sillä korttien kuvitus on erityisen inspiroiva ja ihanasti innostava. Kauniita, kauniita, kauniita kuvia!

Hyvän mielen taidot ja inspiraatiokortit haastavat tarkistelemaan asioita ja tapahtumia uusista vinkkeileistä.Hyvän mielen taidot ja inspiraatiokortit haastavat tarkistelemaan asioita ja tapahtumia uusista vinkkeileistä.

Ranskanbulldoggi Uuno haistaa inspiraatiokorteissa arjen elävöittämisen mahdollisuuden.Ranskanbulldoggi Uuno haistaa inspiraatiokorteissa arjen elävöittämisen mahdollisuuden.

47 korttia inspiraation sytyttämiseen: kauniita kuvia ja innostavia lauseita.47 korttia inspiraation sytyttämiseen: kauniita kuvia ja innostavia lauseita.
Omalle lukulistalle nousi tänään alla olevat teokset. Ja hitaana lukijana, tällähän on nyt sitten seuraava puoli vuotta taputeltu:

Anja Snellman - Lähestyminen
Tiina Lifländer - Kolme syytä elää
Soili Pohjalainen - Käyttövehkeitä
Claes Andersson - Hiljaiseloa Meilahdessa
Maaretta Tukiainen - Hyvän mielen taidot
Hannu Mäkelä - Muistan, Vapaus
Tuula-Liina Varis, Huvila
…sekä sokerina pohjalla Riitta Jalonen - Kirkkaus

Lisäksi ja päivittäin aion pelata korttia Maaretta Tukiaisen ja Krista Keltasen inspiraatiokortein. Tänä vuonna ei kaamosmasennus tartu matkaani. Pidän ideani liekeissä ja jos toteutukseen tulee notkahdus kaivan pinosta inspiroivan kortin.

Hitaan lukutyylini muistaen hiukan huohahdan vaikuttavan kirjapinon edessä. Lisäksi nöyräksi vetää tänään kuulemani tieto, että löytyypä kirjabloggareiden joukosta sellaisiakin, jotka ahmivat 300 teosta vuodessa. Huh ja heijaa - hiki tulee jo ajatuksesta. Työksi en lukemisen tahdo taipuvan, joten annan itselleni armoa ja luvan nauttia jokaisesta teoksesta ihan omalla tempolla. En lupaile pystyväni tai salaa itsekseni toivo, hotkaisevani pinoa kerralla ja nopeasti väyrysen tapaan. Onhan seuraaviin Kirjamessuihinkin vielä vuosi aikaa.

Jari Sillanpää signeeraamassa kirjaansa. Jono oli pitkä ja työtä piti tehdä salamavalojen räiskeessä.Jari Sillanpää signeeraamassa kirjaansa. Jono oli pitkä ja työtä piti tehdä salamavalojen räiskeessä.
Kirja kuljettaa tarinoissaan kauas. Nide on nopein ja edullisin tapa matkustaa maailman ääriin ja osallistua toinen toistaan huikeampiin seikkailuihin.Kirja kuljettaa tarinoissaan kauas. Nide on nopein ja edullisin tapa matkustaa maailman ääriin ja osallistua toinen toistaan huikeampiin seikkailuihin.

Kirjapino kasvaa. Ihanaa luettavaa kaamosfiilistä karkoittamaan pitkiin pimeisiin iltoihin.Kirjapino kasvaa. Ihanaa luettavaa kaamosfiilistä karkoittamaan pitkiin pimeisiin iltoihin.Messuille mars! Huomenna ehtii vielä. Ja tiedoksi niille, joille harrastuksiin kuuluu vahvemmin wine & dine, voi Kirjamessuilta piipahtaa helposti juustojen tuoksuun, viinin maisteluihin ja ruokarekkojen makuelämysten pariin. Tämä viikonloppu ja Messukeskus (Kirjamessut sekä Viini ja Ruoka -messut), tarjoavat näytteilleasettajien monipuolisen kattauksen ansiosta ravintoa niin sielulle, mielelle kuin ruumiillekin.
Mielensäpahoittajan keittiössä pääsee nauttimaan muikuista tai karjalanpaistista pienellä vivahteella.Mielensäpahoittajan keittiössä pääsee nauttimaan muikuista tai karjalanpaistista pienellä vivahteella.

UK vierailusta on jo sen verran aikaa, että piti muisteloida Lontoon antimia Fish & Chipsien kera.UK vierailusta on jo sen verran aikaa, että piti muisteloida Lontoon antimia Fish & Chipsien kera.

Messumuotia. Nämä sääret soivat. Pimputa minua.Messumuotia. Nämä sääret soivat. Pimputa minua.

Riedelin arvostettuja viinilaseja ihailemassa olevan messuvieraan tiikerireppu ihastutti.Riedelin arvostettuja viinilaseja ihailemassa olevan messuvieraan tiikerireppu ihastutti.

Näihin ihastuin. Shampanja-korvakorut ovat must. Unohdin kuitenkin piipahtaa osastolla messujen päätteeksi, niinpä kuljen korkittomana jatkossakin. Jos joku on sunnuntaina messuilla ja hankkii vasemman puoleiset korut,lunastan ne mielelläni 15 euron hintaan!Näihin ihastuin. Shampanja-korvakorut ovat must. Unohdin kuitenkin piipahtaa osastolla messujen päätteeksi, niinpä kuljen korkittomana jatkossakin. Jos joku on sunnuntaina messuilla ja hankkii vasemman puoleiset korut,lunastan ne mielelläni 15 euron hintaan!

Hashtagit: Kirjamessut, kirja16, Book Lovers, WSOY, Tammi, Atena, Messukeskus, Viini ja Ruoka 2016, Claes Andersson, Tuula-Liina Varis, Riitta Jalonen, Hannu Mäkelä, Anja Snellman, Tiina Lifländer ja Soili Pohjalainen, kirjabloggari, bloggari, Maaretta Tukiainen, Inspiraatio-kortit, Hyvän mielen taidot, PS-kustannus, Krista Keltanen, 8 myyttiä työstä, Suomalainen ei osaa myydä, Testikuskit, Kristallipallo-blogi, I rest my case -työelämää-blogi, Viini ja Ruoka 2016 -messut, Jari Sillanpää, nyhtökaura, Riedel-lasi, HS, Don Rosa

Lukeminen tekee hyvää!Lukeminen tekee hyvää!