Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 2020
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksen MP-messuja vietetään tammikuussa 2020. 

MP-messut 31.1. - 2.2.20120

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2019

Toukokuu

Mitä mukaan moottoripyörämatkalle?

 

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

MP 15 - MESSUT täyttivät motoristin odotukset

MP 15 - MESSUT täyttivät motoristin odotukset

Lisätty 31.01.2015
Pilvinen sää ja kirpeä viima sallivat päivän vieton sisätiloissa hyvällä omalla tunnolla, mutta tuskinpa aurinkokaan olisi pidätellyt innokkaita MP-harrastajia ja moottoripyöristä kiinnostuneita saapumaan Pohjoismaiden suurimpaan moottoripyöränäyttelyyn Helsingin Messukeskukseen.
Moottoripyörämessuilla ollaan liikkeellä tunteella. Järki on syytä jättää narikkaan, jotta vauhdin hurmasta ja vapauden tunteesta haaveilua ei rasittaisi taloudelliset realiteetit.  Moottoripyörä lienee yksi kalleimmista turhakkeista, mutta tuo omistajilleen sellaista nautintoa, ettei veden pitäviä perusteita harrastukselle ja hankinnoille edes kaivata.  Unelma uudesta menopelistä painui taatusti viikonloppuna monen motoristin tai sellaiseksi haaveilevan päiväuniin.
 
MP 2015 –tapahtuma tarjosi monipuolisen läpileikkauksen niin kaksipyöräisistä kuin teemaan sopivista nelipyöräisistäkin. Messuosastoilla ovat esillä koko moottoripyörien laaja kirjo matkapyöristä sporttimalleihin ja enduroista crossipyöriin. Pienempiä kuutiotilavuuksia edustivat skootterit, mönkijät ja uuden karheat mopoautot. Pakasta vedettyjen hevosvoimien lisäksi messuilta löytyi myös vaihdokit, useampia ajokilometrejä jo nielleet moottoripyörät, jotka etsivät uutta omistajaa. Itse rakennettuja ja valmispyöristä tuunattuja taidon näytteitä sekä museokilpiin hyväksyttyjä nostalgisia kaksipyöräisiä pääsi ihastelemaan ja ihmettelemään Petrol Circus Custom Show’ssa messukeskuksen länsisiivessä.
 Monkey-mopo oli kasvanut pituutta. Minimopoksi ja taskuraketiksi tituleerattu junnu-unelma ei tarjoa Surina-Sussulle istuinpaikkaa, 
mutta ohikulkevien päät se ajossa             varmasti kääntää.Monkey-mopo oli kasvanut pituutta. Minimopoksi ja taskuraketiksi tituleerattu junnu-unelma ei tarjoa Surina-Sussulle istuinpaikkaa, mutta ohikulkevien päät se ajossa varmasti kääntää.
 
Messuhulinat eivät rajoittuneetvain menopeleihin ja moottoripyörävarusteisiin. Suomen Moottoriliitto ry:n järjestämät SuperEnduron MM-kisojen osakilpailut pidettiin MP-messujen yhteydessä, joten kävijät pääsivät seuraamaan kisoja veloituksetta. Haasteellisella ja ainutlaatuisella radalla nähtiin miesten ja junioreiden lisäksi naisten taidonnäytteitä.
 
Lauantaina messuilla kilpailtiin myös Miss Superenduro 2015 -tittelistä. Kirkkain kruunu painettiin motocrossia harrastavan hyvinkääläisen 26-vuotiaan myyntiassistentin, Suvi Heinon, päähän. Ulkoisen kauneuden lisäksi raati ihastui Heinossa hyvään asenteeseen ja omakohtaiseen motoristimaailman kosketukseen.

 Tie Vie –osastolla Sport & Spa Vesileppiksen Anne Lantto kutsui motoristit kesäkuussa Leppävirralle surinaa Sussuille ja Pärinää Pojille -tapahtumaan.Tie Vie –osastolla Sport & Spa Vesileppiksen Anne Lantto kutsui motoristit kesäkuussa Leppävirralle surinaa Sussuille ja Pärinää Pojille -tapahtumaan.
 
Tie Vie –alueella tulivat tutuksi kotimaan matkakohteet ja kauniit ajoreitit motoristiystävällisine pysähdyspaikkoineen. Motoristisinkkujakaan ei unohdettu ja samanhenkistä elämänkumppania haettiin legendaarisen Kari Salmelaisen johdolla tutulla napakymppiformaatilla.
 
Sunnuntain messuvieraille oli tarjolla myös hengen ravintoa. Klo 12.00 Messukeskuksen Talvipuutarhassa vietettiin Biker’s Churchissa jumalanpalvelus lyhyen kaavan mukaan. Rippikouluikäisille kirkossa käynti poiki rennon ja mieleenpainuvan elämyksen lisäksi leiman rippikoulupassiin. Voisi luulla, että tuolla leimalla olisi jopa keräilyarvoa.
 
Moottoriurheiluun usein miellettyjä vähäpukeisia ja krominhohtoisten kaksipyöräisten päällä poseeraavia messuemäntiä sai hakemalla hakea. Mm. Suzuki piti kuitenkin perinteestä kiinni ja satsasi silmäniloon, korokkeella komeilevien uutuuspärrien päälle oli kivunnut naiskauneutta tiukissa nahkahousuissaan. Osastoilla oli arvontoja, makeisia ja pieniä mainoslahjoja kävijöiden iloksi, mutta selkeästi muita messuja vähemmän. MP-messuilla tuotteiden ja palveluiden vetovoimaan luotettiin eikä kansan haalimiseksi käytäviltä itse osastoille tarvittu turvautua oheishoukutuksiin.
 
Keskiverto messukävijä on moottoripyöräilystä ja -urheilusta innostunut keski-ikäinen mies.  Lisäksi käytävät täyttyivät mopopojista ja polvenkorkuisista isiensä kanssa. Messukuvaan kuluu myös pariskunnat, joiden kesänviettoon mahdutetaan elämyksellisiä yhteisiä moottoripyöräretkiä. Vaikka viime vuosina maanteille onkin ilmestynyt huomattavan paljon naiskuljettajia, messulauantaina mukaan mahtui vain kourallinen Lady-motoristeja. Naiset ovat messuilla yhä vähemmistö vai lienevätkö hameenhelmat liehuneen jo perjantaina kun MP-messut tarjosivat ystävättärille pääsyn messuille kaksi yhden hintaan.
 
 Moottoripyöräasusteita valmistavan Hanxin osastolla kävi kuhina. Ajoasu-uutuuksia ihasteltiin ja messutarjouksiin tartuttiin. Valikoima messuilla oli monipuolinen ja asiantuntevaa
tietoutta tuotteiden ja materiaalien ominaisuuksista oli helposti saatavilla.Moottoripyöräasusteita valmistavan Hanxin osastolla kävi kuhina. Ajoasu-uutuuksia ihasteltiin ja messutarjouksiin tartuttiin. Valikoima messuilla oli monipuolinen ja asiantuntevaa tietoutta tuotteiden ja materiaalien ominaisuuksista oli helposti saatavilla.
 
Moottoripyörämessut Helsingin Messukeskuksessa pidetäänperinteisesti kerran vuodessa tammi-helmikuun vaihteessa. Vuotta ei kuitenkaan tarvitse pärinämessuista kiinnostuvan kärvistellä, vaan kulun voi suunnata huhtikuussa Keski-Suomen MP –näyttelyyn ja toukokuussa Kuopion 2015 MP -näyttelyyn ja Lahden moottoripyörämessuille. Näihin tapahtumiin motoristit pääsääntöisesti saapuvat talvisäilytyksistä kuorituilla kaksipyöräisillä, joten messuannin lisäksi aikaa kannattaa varata myös parkkipaikalle kokoontuneiden ajoneuvojen ihailuun.
 
Sisäänpääsyyn oikeuttavan lipun messuille saa kassalta parin kympin hintaan, mutta kromin kiiltoisen päivän hintalappu kipuaa taatusti suuremmaksi mahdollisine parkkimaksuineen, huikopaloineen, kurkun kostuttamisineen ja rompetorin houkutuksineen. Puhumattakaan tilanteesta, jossa päästään menopelin omistajan vaihdoksesta sopimukseen. Messupäiväksi pikkuväen kanssa Pasilaan tuleville sopii parhaiten perjantain avauspäivä tai rauhallisempi sunnuntai, lauantaina menon muuttumisen iltaa kohti tunnistaa alkoholin huuruisemmaksi varsinkin ravintola alueilla.
 
Messukeskus tarjosi MP-messuille arvoisensa areenan ja käytännön järjestelyt sujuvat ammattimaisella otteella. Uudistuneesta ravintolamaailmasta löytyi ruumiin ravintoa kaipailevalle mieluista purtavaa. Valittavana oli mm. pastaa, pizzaa, wokkia, itämaisia herkkuja, grilliruokaa ja amerikanhampurilaisia. Myös näytteilleasettajat olivat tehneet parhaansa vastakseen messukävijän huutoon, joten innostus tulevaan ajosesonkiin oli varmasti jokaisella motoristilla kotiin viemisinä. Ajokauden alkua mittaavasta kammasta pääsi napsauttamaan sen ensimmäisen piikin. Illalla kotona pyyhittiin pölyjä kypärästä, lankattiin ajosaappaita sekä raaputettiin muutama Ässä-arpa, jotta päästäisiin ehkäpä vielä nopeammin lähemmäksi sitä jokapojan kromiunelmaa.