Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 2020
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Seuraavan kerran Helsingin Messukeskuksen MP-messuja vietetään tammikuussa 2020. 

MP-messut 31.1. - 2.2.20120

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2019

Toukokuu

Mitä mukaan moottoripyörämatkalle?

 

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

JÄNNITTÄÄKÖ? SE ON IHAN NORMAALIA

JÄNNITTÄÄKÖ? SE ON IHAN NORMAALIA

Lisätty 16.11.2016

Jännittääkö?Jännittääkö?
Anteeksi pyytely on kehno aloitus esitykselle. "Minua jännittää", on yksi monista aloituslausahduksista, joista esiintyjän kannattaa nopeasti päästä eroon. 

Harjoittelimme eilen esiintymistä ja vuorossa oli kuusi tulevaisuuden työpaikan pitchausta. Toinen toistaan parempia, tunteita ja ajatuksia herättäviä (miksi on tärkein kysymys) esityksiä. Pitch'in jälkeen kommentoimme ja kerroimme mitä esitys tai esiintyjä meissä herätti. Esityksestä ja esiintymisestä annettiin palautetta: kahmalokaupalla kehuja ja yksi kehityskohde, jotta kasvu kohti vielä parempaa esityksen pitäjää voisi jatkua.

Kyseenalaistin tunnustukselliset aloitukset. "Minua jännittää" on yksinkertaisesti turha aloitus ja vie särmää esityksestä - ja sinusta. Ramppikuumetta potevat ammattinäyttelijätkin, eivätkä he lavalle tultuaan aloita esitystä kertomalla peloistaan. Esitys lähtee käyntiin, jännitti tai ei. Ja jokainen tekee parhaansa suoriutuakseen sovitusta. Se riittää.

 

Jännittikö? Ehkä, muttei sitä ainakaan huomannut. Loistavalla can do -asenteella aukeaa ovet - vaikka uuteen työpaikkaan!Jännittikö? Ehkä, muttei sitä ainakaan huomannut. Loistavalla can do -asenteella aukeaa ovet - vaikka uuteen työpaikkaan!Selityksiä sateli. "Minua auttaa se kun sanon ääneen", puolustautui yksi ryhmäläinen. Ihanko oikeasti. Tutkimusten mukaan tämä ei pidä paikkansa vaan kaikki aivoille syötetty lisääntyy. Minua jännittää, lisää vain jännitystä. Voi toki olla, että sen sanominen ääneen tuntuu helpottavalta, mutta muitakin - parempia - keinoja on selättää alkujännitys.

 

Miksi näin. Mietipä asiaa tältä kantilta: kun sanot yleisölle, että 'mua jännittää', sysäät yleisölle vastuun kannatella sinua läpi esityksen. Kyllä, saat lempeän alun. Katsot kohti myötätuntoisia kuulijoita, jotka ilmeillä ja eleillä yrittävät tukea suoritustasi. Tunnelma on 'go, girl, go': lämmin ja kannusta. Kun tunnustat jännityksesi ääneen, avaat salaisuutesi ja sinua pidetään keskimäärin sympaattisempana, avoimena, hellyttävänä henkilönä. Keksitkö lisää adjektiiveja? Mutta minä kysyn, onko tämä sitä mitä tahdot. Tahdotko olla suloinen ja hellyttävä vaikkapa oman asian intohimoinen tulkitsija.

 

Jos aloitat puheenvuorosi kertomalla kuinka jännittät, esityksen jälkeen sinut ympäröi joukko kannustavia kuulijoita. "Hyvinhän se meni, ei kyllä näyttänyt yhtään, että olisit jännittänyt." Näinkö haluat? Etkö kuitenkin toivoisi jälkipulinan sisällön olevan siitä aiheesta, josta juuri kerroit.  "Olipa hyvää asiaa. Tosi hienosti kiteytetty. En ole aiemmin ajatellutkaan asiaa tuolta kantilta. Wau, ostan." 

Sinulla on missio, älä pienennä sen voimaa alkutunnustuksilla.

 

1)  Jos aidosti uskot ääneen sanomisen auttavan, kilauta kaverille ennen esitystä ja kerro asias,i tai sulkeudu WC-koppiin ja puhu peilille. Jos haluat olla itsevarma, asiantuntija, jos salaa haaveilet uusista puhujakerroista, selkä suoraksi ja tulta päin. Keksi esitykselle naseva alku ja ammenna siitä voimaa.

 

2)  Paras alku alkaa hiljaisuudesta. Korvaa jännitys-löpinä rutiineille. Harjoittele esitykseen alkuun tapa, joista saat tukea aloitukseen. Aloita hiljaisuudesta, älä höpinästä. Hörppäse vesilasista kurkun kostuketta, hengitä kerran syvään ja ota katsekontakti yleisöön. Hymyile. Tauko. Aloita.

 

Pystyt siihen! Hengitä syvään ja ota katsekontakti yleisöön. Hymyile. Tauko. Aloita.Pystyt siihen! Hengitä syvään ja ota katsekontakti yleisöön. Hymyile. Tauko. Aloita.


Totuus on, kun tunnustat jännittäväsi, esitystäsi arvioidaan tarkemmin. Sinua pidetään aloittelijana. Sympaattisena, mutta aloittelijana. Kuulijoiden huomio kiinnittyy jännittämiseen. Vaistomaisesti kaikki arvioivat, kuulevatko äänessä jännitystä, entä eleissä nykimistä. Änkytätkö. Punastutko. Kuitenkin toivoisit ehkä mielikuvasi olevan muuta, riittävän itsevarma, aurinkoinen, energinen, asiantunteva, napakka, valmistautunut.  Eikö?

 

Rentoa meininkiä, tuskin jännittää. Miksei voisi kuitenkin. Vieraalle porukalle, mutta totutusti hoituu hyvällä meiningillä.Rentoa meininkiä, tuskin jännittää. Miksei voisi kuitenkin. Vieraalle porukalle, mutta totutusti hoituu hyvällä meiningillä.Feminismiäkö vai rintsikoiden polttelua, mutta tässä miehet menee keskimäärin ohi. Eipä ole tullut eteen kaksilahkeista, joka keräisi alkuun sympatioita jännittämisen myöntämisellä.  Toiset onnistuvat esityksissään paremmin, toiset keskinkertaisesti, mutta esityksen jälkeen ei ole pohdinnassa jännittikö se. Olen aina ihaillut sitä kuinka miehet, joskus kevyilläkin kyvyillä, ottavat suuria haasteita vastaan. Anteeksi pyytelemättä.

 

Anteeksi, että olen täällä. Anteeksi, että joudutte nyt kuulemaan minulta tätä. 

Enhän minä osaa esiintyä. Jännitän. Kuulijana harmittaa jo valmiiksi, että eikö järjestäjä osannut kutsua lavalle sellaista, joka inspiroi ja osaa asiansa. Pahinta on kuin puhuja aloittaa, tunnustamalle, etten oikein ehtinyt valmistautua, mutta tässä tämä presis. Don't waste my time!

 

Sinua on pyydetty puhumaan ja siihen on joku syy. Tai sitten sinä olet pyytänyt puheevuoroa ja siihenkin on joku syy. Sinulla on asiaa, jonka toivot tulevan kuulluksi. Annetaan asian ottaa päärooli puheessa, eikä ohjata kuulijoita kiinnittämään epäolennaiseen huomiota. 

 

Jännittikö? Ei ainakaan suorituskykyyn vaikuttavalla tasolla. I got the job -hyppy kuvaa heittäytyjän ihanaa asennetta.Jännittikö? Ei ainakaan suorituskykyyn vaikuttavalla tasolla. I got the job -hyppy kuvaa heittäytyjän ihanaa asennetta.

Änkyttäjänkin on turha aloittaa, että anteeksi että änkytän tai rallienglannilla estradille nousevat excuse my accent. Kyllä yleisö sen huomaa, mutta erinomaisella sisällöllä ja puhujan innolla, änkytyksellä tai aksentilla ei ole mitään merkitystä. Tuo vain mukavan leiman ja persoonallisen kosketuksen esitykseen. Ihan ilman alkutulkintaa.

 

Älä pyydä anteeksi asioita, jotka pahimmillaankin ovat täysin kuulijan siedettävissä ja parhaimmillaan kääntyvät voitoksesi.  Ole ylpeästi sellainen kuin olet ja jos haluat muuttua, harjoittele!

 

Kaikki jännittää. Ota homma haltuun ja anna jännityksen pikkuhiljaa kasvaa voimavaraksesi. Jännityshän parantaa suoriutumista. Ei sinun tarvitse olla yhtään sen ihmeellisempi kuin olet. Sinä riität! Älä himmennä loistoasi tahattomasti, sinä et sitä ansaitse. Tee parhaasi, se riittää. Älä dissaa itseäsi. Anna kokonaisvaltaiselle onnistumiselle mahdollisuus.
 

I rest my case.

P.S. Niin, ja miten eiliset jännittäjät pärjäsivät. Erinomaisesti! Jos eivät olisi kertoneet jännityksestään, sitä ei olisi huomannut. Kun esitys alkoi, into siivittivät alusta esityksen loppuun, sellaisella palolla, ettei jännittämiselle jäänyt aikaa.

 

Helppoahan sitä on kotona hoilottaa. Jännittikö? Ei yhtään, mutta yleisön edessä varmasti ja paljon.Helppoahan sitä on kotona hoilottaa. Jännittikö? Ei yhtään, mutta yleisön edessä varmasti ja paljon.

 

#jännittää #pitch #puhe #jännitys #dissata #rallienglanti #Irestmycase #testikuskit