Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

NOSTALGIAMATKA NINTENDON PEESISSÄ

NOSTALGIAMATKA NINTENDON PEESISSÄ

Lisätty 21.07.2016

Jeesus-teipillä puhelin kiinni kuskin selkään ja takapenkin-tarja pääsee Pokémon-jahtiin myös ajossa.Jeesus-teipillä puhelin kiinni kuskin selkään ja takapenkin-tarja pääsee Pokémon-jahtiin myös ajossa.Kaksi turhaa u-käännöstä ja 50 metrin peruutus! Ylimääräinen iltalenkki. Ja mikä pettymys kun kesämökkialueellamme ei kuhise, vaikka Kaartjärvellä rantaviivaa riittää. Kyllä, veden äärellä viihtyvien Pokémonien metsästys on alkanut.

Valmistautuminen huomiseen moottoripyöräretkeen otetaan tosissaan. Kohteena Iittala ja Naivistien värikkään iloinen taidenäyttely peruskoulun kupeessa. Omalla moottoripyörällä en tohdi lähteä matkaan, kyydissä on niin mukavaa - ainakin nyt, kun samalla voi jahdata Pokémoneja.

Pokemon GO villitsee ja Nintendo löysi vihdoin minutkin. 45 vuoteen olen ollut miltein saavuttamattomissa. Mutta vain miltein, sillä SingStarin tahtiin myönnän hoilottaneeni kerran tai kaksi ja tanssimatolla olisi ollut mahdollisuus ottaa paikkansa vakiintuneena jumppalelunani, vaan eipä ottanut. Konsolit eivät ole kiinnostaneet, eivätkä koukuttaneet, vaikka niiden vaikutusalueella olen jatkuvasti ollut.


Ensimmäinen kosketus pelien maailmaan tapahtui television äärellä lapsuuden kotini olohuoneessa. Koko perhe kokoontui kuvaruudun ympärille ja vuorotellen pareittain pelasimme yksinkertaista tennispeliä, joka silloin tuntui varsin huikealta. Mailaa piti ohjata liikkuvan pallon eteen ja mitä kauemmin pelaaja tavoitteessaan onnistui, sitä vauhdikkaammin pallo alkoi liikkua.

Commodore 64:n ääreen en koskaan istahtanut, vaan seurasin pelaamista veljeni vahvojen olkapäiden takaa. Tetrikseenkään en jäänyt kiinni.

Sitten aikuisvaiheessa: PlayStation, Xbox, Wii - kaikki tuttuja. Vain Segan ohitimme. Konsolit hankittiin, minä kukkarona ja poika kullat päätöksen tekijöinä. Melkeinpä joka jouluinen rumba. Se paras joululahjatoive. Meidät, äidit/kuluttajat, opetettiin pian nopeaksi ostopäätöksentekijöiksi, sillä empijän joulupukin kontista ei uutuuskonsolia löytynyt, vaan hitaan oli odotettava tammikuun toimituksia.

Wii'stä kiinnostuin. Sen pelien seurallisuus ja liikkuminen innostivat ja niinpä perheemme seuraavina jouluna keilasi ja pelasi tennistä niin, että "mailat" lensivät. Myöhemmin perustimme bändin ja kitarat vinkuivat ja rummut soivat Joan Jett'in I love Rock n' Roll'n tahtiin. Huomasi jopa miettivänsä, josko tässä oikeasti voisi oppia kitaran soittoa. No ei oppinut. Kumma juttu. Aito oikea sähkökitara odottaa yhä nurkassa innokasta soiton opiskelijaa, samoja soundeja ei siitä soittimesta irtoa, vaikka kuinka olisi ollut Guitar Heron pauloissa.

I love rock 'n roll soittaa house band Saarela-Pulkkinen Nintendon Guitar Heron siivittämänä.I love rock 'n roll soittaa house band Saarela-Pulkkinen Nintendon Guitar Heron siivittämänä.


PS:n SingStar laulatti, mutta enemmän uuvutti. Juhlissa kaksi sai paalupaikat ja muut odottivat vuoroaan. Mielestäni ryhmälaulussa olisi ollut enemmän voimaa ja kunnon kimppakaraoke ilman pisteiden keruuta taatusti iltaa villitsevämpää.

Tanssimattoa minulla on ikävä. Rytmillinen hytkyttely vapautti hyvän mielen endorfiineja. Tanssi onkin minulle ainoa liikunnallinen laji, josta saan kokonaisvaltaisen hyvän olon.  Muista lajeista vain hien. Tanssimatolla tanssahtelin napakkaan tahtiin ja herättelin toivoa, josko tästä tulisi minulle päivittäinen liikuntamuoto, mutta jo disketit joutuivat hukkaan, ennen kuin tahdikkaasta hikiharjoittelusta tuli tapa.

Myös sävelkorvaton pärjäsi Nintendon SingStar-kilpailussa kun tekniikka tuli tutuksi.Myös sävelkorvaton pärjäsi Nintendon SingStar-kilpailussa kun tekniikka tuli tutuksi.
Entäs ne matkaan mahtuvat käsikonsolit. Pikkuveljen kanssa kinastelu matkahuvituksena loppui kuin seinään kun Nintendon Donkey Kong-kisailu tuli kuvaan. Omilla pojilla oli näpeissä Game Boy ja matkassa mukana aina pussillinen pelejä. Vajaa kymmenen vuotta myöhemmin kännykkä vei käsikonsolien roolin. Mobiililaitteen tarkoitus yhteydenottoon jäi toissijaiseksi kun Play Kaupasta alkoi löytyä viihdykettä joka lähtöön. Eikä niistä pienimpinä maailman mainetta niittänyt Angry Birds.

Muistatteko myös ne digitaaliset ystävät, Tamagotchit?! Yhtään sellaista en ottanut hoidokikseni, mutta vierestä seurasin kun ystäväni unohti ruokkia, leikkiä tai juottaa virtuaalilemmikkiään sen toivomaan tahtiin ja menetti digikaverin. Hoitoviettisillä on vieläkin mahdollisuus. Tamagotchit elävät muovimuodossa, mutta virtuaaliystävän voi nyt myös hautoa munasta eläväksi älypuhelimellakin.

Mutta takaisin päivän kuumaan Pokémon villitykseen! Miten arkemme muuttuu, vai muuttuuko?

1) Noh, koiran ulkoilutus ainakin tuplaantuu, ehkä triplaantuukin, muttei meidän ranskanbulldoggi Uunomme iloksi. Sille riittäisi vähempikin lenkitys. Lupasi lähteä yhdelle ylimääräiselle kierrolle päivässä, mutta vain sillä ehdolla, ettei sadepäivinä tähän hullutukseen tarvitse osallistua, vaan vierailevia Pokémon-hahmoja etsitään silloin letkeästi vain kotinurkista.

2) Varustelu alkakoot! Kyynärvarteen suunnittelen jo hankkivani kännykän mentävän taskun, jotta juostessa kuvaruudun mulkoilu onnistuu tahtia hiljentämättä. Ai niin, pitikö liikenteessä edetä varovaisesti ja keskittyen vain siihen itseensä, liikkumiseen?!

 

Nyt kun jälkipolveni on aikuisuuden kynnyksellä, äiti hurahtaa pelaamaan. No tokkopa tämä harrastukseksi jää, mutta huisin hauskaa on ollut sovellusta kokeilla. Minkälaisia muistoja Pokémon kohu sinussa herättää?

 

PS. Laakasalo on Pokémoniton.

PPS. Koukkuuntuminen Pokémon-peliin on täysin normaalia ;): http://yle.fi/uutiset/jattimaisen_suosion_saavuttanut_pokemon_go_kannykkapeli_on_koukuttava_yhdistelma_psykologiaa_ja_uskontoa/9035982