Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

BACK TO WORK ! - VINKIT STRESSITTÖMÄÄN LOMALTA PALUUSEEN

BACK TO WORK ! - VINKIT STRESSITTÖMÄÄN LOMALTA PALUUSEEN

Lisätty 31.07.2016

Kauhistuttaako kulman takana kuumottava loman jälkeinen työpäivä? Ensimmäinen elokuun päivä on yksi vuoden vilkkaimmista lomalta paluun ajankohdista, joten et ole yksin. Nyt ei kannata surkutella sutjakkaasti sujahtanutta kesälomaa, vaan loistoasenteella valmistautua ensimmäisen työpäivän ja -viikon pyöritykseen.

Kyllä! Olen täysin tietoinen sähköpostissani vastausta odottavista 1200:sta sähköpostista, joten varaudun lähenevään työviikkoon kuin urheilusuoritukseen. Varsinkin kun vuorokausirytmi on valahtanut iltapainotteiseksi ja työelämä anoo aamuvirkkuja kustannuspaikalle, puoltaa paikkaansa olla valmistautunut tulevaan kuin viiden päivän maratoniin.

Siis miten? Tee aamuaikataulu ja pitäydy siinä. Varaa aikaa myös odottamattomille käänteille 10 minuuttia. Näin paidalle läikkynyt aamukahvi tai kadonneet autonavaimet, eivät saa aamuagendaasi horjumaan. Onnistunut ja stressitön aamu on organisointikysymys. Aloita aamu illasta. Valmistaudu tulevan päivän sarastukseen, ja koko ensimmäiseen työviikkoon, jo edellisenä päivänä seuravasti:

 

1.  Kodinkoneet pauhaamaan 

Tiskit tiskikoneeseen ja pyykkikone pyörimään. Tavarat paikoilleen ja pikaimurointi. Tee ylläpitosiivous. Ei mitään uuvuttavaa, energiapanokset sopii säästää tulevan viikon työmylläkkään, mutta eikös olekin kiva tulla väsyneenä töistä siistittyyn kotiin. Vasta kun työkunto on alkuviikkojen jälkeen palautunut ennalleen, on suursiivousten aika.


2.  Vaatteet ja tarvikkeet valmiiksi
 

Kerää huomisen (miksei koko viikon asuvalinnat) vaatteet asusteita ja kenkiä myöten valmiiksi. Muista myös muut! Jos perheessäsi on pienokaisia, joilla sama aamurumba, laittakaa asiat ja tavarat ojennukseen myös heidän osaltaan.

Työlaukku lähtökuntoon. Puhelin lataukseen ja läppäri latureineen kassiin. Muista myös työpaikan avaimet ja kulkukortti, matkakortti ja muut, sinulle tärkeät työpäivän välineet.

3.  Aamiaisen valmistus. Entäs eväät lounaaksi?

Jos vatsasi on tottunut aamiaiseen, valmista ensimmäisen työpäivän aamun murkinat valmiiksi jääkaappiin. Unenpöppörössä kiität. Mikäli nielu ei vastaanota tai vatsa vedä ravintoa vielä aamutuimaan, kääri pari herkullista ruisleipää evääksi. Kun kroppa työmatkan jälkeen huutelee ravintoenergiaa, pääset suoraan asiaan.

Tauko työpäivän lomassa on tärkeä, mutta mahdolliseen vauhtipäivään on suhtauduttava nöyrästi. Olisiko syytä ottaa myös lounaseväät mukaan ja näin voittaa lounastauosta ruokailupaikalle kuluva matka-aika sekä mahdollinen annosten odottelu?

Kiinnitä muistutukseksi eteisen oveen post-it-lappu tai tallenna kännykkään hälytys aamuksi, jottet töihin saavuttuasi huomaa eväiden jääneen kotiosoitteesi kylmäkaappiin.

4.  Kylppäri kisakuntoon

Aamutokkurassa kasvorasvan ja body lotionin löytäminen voi olla yllättävän vaikeaa. Käy läpi kaunistuskaappisi ja asettele joka aamu käyttämäsi tuotteet näkyville ja helposti paikannettavaksi. Amazing Race on alkanut, eikä purkkien ja purnukoiden kanssa kannata kuluttaa yhtään ylimääräistä aamuminuuttia.


5.  Kulkuväline kuntoon

Onko auton tankki täynnä ja pissapojassa nestettä? Julkisilla työmatkansa kulkevan kannattaa ladata matkakortti jo ennakkoon ja vähintään kahden viikon ajalle. Ei täydy sitten aamulla junassa panikoida lippuvaunun perään tai pahoitella linja-auton kuljettajalle tasarahan puutetta.

6.  Kurkistus kalenteriin

Valmistaudu vahdin vietäväksi. Kurkistus kalenteriin kertoo mitä tuleman pitää ja asettaa työvaihteen oikeaan asentoon. Jätä tilaa myös yllätyksille. 7.  Ota myös tulevan viikon illat haltuun

Mitäs jos suunnittelisit ensimmäisen viikon kodin iltaruokailut ennakkoon ja täydentäisit jääkaapin vauhtiviikon varalle. Mikään ei ole niin uuvuttavaa kuin kirmata kauppaan nälkäisenä ja rankan työpäivän päätteeksi. Valmiit ruokatarvikkeet jääkaapissa armahtavat ruuanlaittajaa, eikä energiaa valu "mitä tänään valmistaisin" -pähkäilyyn.

Maailman paras makaronilaatikko valmistuu käden käänteessä mutta kaipaa tunnin muhimisen uunissa http://www.testikuskit.fi/blogit/kristallipallo-s-my-life/maailman-paras-makaronilaatikko-uuniruokaa-kesamenuiden-valiin/.Maailman paras makaronilaatikko valmistuu käden käänteessä mutta kaipaa tunnin muhimisen uunissa http://www.testikuskit.fi/blogit/kristallipallo-s-my-life/maailman-paras-makaronilaatikko-uuniruokaa-kesamenuiden-valiin/.


8.  Hissipuhe kesälomasta

Ensimmäinen työviikko on täynnä kollegoiden ja asiakkaiden kohteliaita kyselyitä, miten lomasi sujui. Mieti mielessä muutaman lauseen mittainen hissipuhe aiheesta. Älä uuvuta pitkillä lomatarinoilla, napakat vastaukset ovat varmasti joka kyselijän toivelistalla. Jos joku kuitenkin yltyy kertomaan lomastaan pitemmän kaavan mukaan, älä kiemurtele ja kurki kelloa vaikka lukemattomat sähköpostit kuumottaisivatkin mieltäsi, vaan pysähdy hetkeen ja ota tarjoutunut tilaisuus läsnäolo- ja kuunteluharjoituksena.

9.  Pakottaudu nukkumaan ajoissa

Unirytmi valahtaa lomalla helposti muutamalla tunnilla illan suuntaan. Uni ei tule pakottamalla, mutta kroppa ja aivot pitää saada rentoutettua ajoissa unimoodiin.  Puhelin, padi ja tietokone sekä sinistä valoa hehkuva tv-ruutu kiinni viimeistään pari tuntia ennen toivottua uinahdusta. Saunan löylyt, lämmin suihku, kuuma kaakaolasillinen, 20 minuuttia Mindfulnessia YouTubesta, hyvä kirja - mikä ikinä saakin sinut rauhoittumaan ja aivosi nukkumatille suotuisampaan olotilaan. Tee se! Vaikka mielessä surisisikin joukko töitä ja tehtäviä ja telkku kutsuisi lempileffan pariin, tänään ei ole niiden aika. Nyt pitää saada unirytmi työarkeen.

10.  Muista asenne!

Eipä ole vielä löytynyt lajia, jossa ajatusten voimalla ei olisi merkitystä. Jos päätät, että aamu sujuu sulavasti ja suhtaudut  tulevaan työviikkoon kuin Danny: "Jos maailmassa vain ois kahva", ei vähempää voisi tapahtua. 

 

Loman jälkeistä töihin paluu viikkoa voi hyvin kuvata urheilusuoritukseksi! Tästä se lähtee: Hyvä startti syksyyn!


P.S. Palkkiollekin on paikkansa. Muista hemmotella itseäsi maratonviikon jälkeen. Perjantai-illan voi jo nyt suunnitella rennoksi leffaillaksi. Tai  miten olisi vaivaton pizza-perjantai? Ei kokkausta eikä siivouspäivää. Ehtii myöhemminkin. Palautumiseen pitää antaa myös aikaa. Lauantaina ja sunnuntaina voi sitten taas suhata "vielä on kesää jäljellä" -meiningillä!

Kapulan vaihdon aika. Aika palata työmaalle ja antaa ihanan kollegani ja työparini Mian viipottaa lomalle.Kapulan vaihdon aika. Aika palata työmaalle ja antaa ihanan kollegani ja työparini Mian viipottaa lomalle.