Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

LYHYT IRTIOTTO ORAVANPYÖRÄSTÄ

LYHYT IRTIOTTO ORAVANPYÖRÄSTÄ

Lisätty 19.04.2015

Finnlines vie virkistäytymään viikoksi

Sähköpostilaatikko pullistelee saapuneita viestejä. Nopealla vilkaisulla yksi on ylitse muiden. Finnlines-päätteinen osoite lupaa vahvistusta suunnitelmiin. Klikkaan kirjeen auki ja jo ensisilmäyksellä huomaan odotusten täyttyneen. Sähköpostin liitteenä ovat matkaliput, jotka sinetöivät nyt matkaunelmat todeksi.

Hetki tekemättömyydelle

Luvassa on lyhyt irtiotto työelämän oravanpyörästä, viikon verran virkistystä ja vipinää Saksanmaalla ja Itämerellä.  Merimatka on tarpeen, pakottaa paikalleen, olemaan hetkessä. Pieni pysähtyminen aavalla, aaltojen keinutus ja kiireetön olo voimaannuttaa. Irtautuminen laiturista on kuin irtautumista velvollisuuksista, taukoa tavanomaisesta. Eikä tällä kertaa työpäivän päätteeksi tarvitse roikkua kuljettajan ajotakin liepeessä kiinni pitkää Via Balticaa. Nyt voi kerätä voimat tulevaan Saksa-touriin levollisena lainehilla ja aloittaa kiertoajo intopinkeänä ja energisenä. Töihinkään ei tarvitse palata reissusta rähjääntyneenä, vaan paluumatkan ”retriitti” lupaa Saksan baanojen paahtamisen jälkeen, 27 tunnin levon ja rauhoittumisen. Luksusta!

Matkasuunnittelun raamit lyöty lukkoon

Päivämäärät on saneltu ja aamukammasta katkeaa piikki joka aamu. Matkasuunnitelmat ovat vielä mahdollisuuksien tyhjä sivu. Ranskalaisin viivoin kirjaamme mielenkiintoisia kohteita, surffaamme paikkakuntien kotisivuilla, tutkimme mitä tapahtuu, missä ja milloin.

Vilkas reissuhahmottelu altistaa filosofiselle pohdinnalle: olenko nyt hetkessä vai elänkö ”huomisessa”. Minulle matkan kun matkan parasta aikaa on reissupäivien kiinnittyessä tulevasta lomasta hekumointi matkavalmisteluja tehden. Raamit reittisuunnittelulle on annettu, aikataulu kiinnitetty: nyt alkaa se herkullinen osuus eli sisällön tuottaminen. Mitä kaikkea mahtuukaan matkapäivien väliin?

Saadaksemme kaiken irti reissupäivistä on luonnostelulla paikkansa. Matka-agenda parsiutuu kokoon pikkuhiljaa palapelin tavoin. Majoitusvarauksia lyödään lukkoon, matkareitti muovautuu mielenkiintoisista pysähdyspaikoista ja nähtävyyksistä. Museoiden aukioloaikojen ennakkotieto estää pettymykset kohteen oven kahvassa. Tarkoin suunniteltu lukujärjestys on kuitenkin sovittu yhteistuumin tarvittaessa rikottavaksi. Tartumme hetkeen ja annamme tilanteiden viedä. Jos nähdään jotain mielenkiintoista, otetaan sen tutkimiselle aika.  Tehdäänkin ihan jotain muuta, mitä Suomessa suunniteltiin.

 

Hetkessä elämisen taito

Matkalla oleminen on parasta hetkessä elämisen –opettelua. Ainutkertaisiksi tuokioiksi helposti tunnistettavat matkaminuutit ja –tunnit, muistuttavat kuinka kohta kaikki on ohi. Eikä syytä synkkyyteen, eletyn tilalle tulee uutta! Hetkessä eläminen vaatii aistien avaamista, mielen tyhjennystä. On osattava tarttua tapahtuvaan. Monet tilanteet menevät ohi, jos puuttuu kyky ja rohkeus heittäytyä. Yllätykset ovat matkan suola; jopa vastoinkäymiset jossain määrin. Vaikkei kaikelle pystykään siinä hetkessä nauramaan, ne saattavat vuosien saatossa muovautua eniten kerrotuimmiksi selviytymistarinoiksi ja huvittamimmiksi kommelluksiksi. Rentous on matkamoodi, jolla selviää väsymyksen ja ajoittain tunnelmaa riipivän näläntunteenkin haasteista. Hassuttelu ja herisevä huumori, on makeinta mannaa – niin mielelle kuin vatsalihaksillekin.

 

Matkailun tunnepiikit

Tähän ikään mennessä tunnistaa jo itsessään matkailuun liittyvät tunnepiikit. Odotuksen hullaannuttavan tunteen: kaikki on vielä edessä, liput lunastettu, mutta muuten suunnitelmat auki. Toiveiden listausta, kiinnostavien kohteiden kirjausta, tunnelmointia tulevasta.

Matkan lähestyessä pienoinen paniikki: pärjäävätkö kotiin jäävät, onko pakattu oikeat asiat, jäikö työtehtäviä hoitamatta, entä onko kahvinkeitin päällä. Mutta kun moottoripyörän keula kohtaa laivan ajorampin, tiedän, että murehtiminen on turhaa – nyt mennään ja nautitaan!

 

Paluumatkalla valtaakin lämmin kotiinpaluun tunnelma, ihanaa odotusta päästä taas arkeen kiinni ja rakkaiden luokse. Home sweet home! Reissujen parhainta antia on karttuneiden kokemusten ja virkistäytymisen lisäksi muistutus siitä, että kaikki tärkeä onkin kovin lähellä ja elämän arvokkainta aikaa arki! Irtiotto auttaa arvostamaan tavanomaista. 

Nyt eletään matkasuunnittelun aikaa

Tässä hetkessä nautin matkasuunnittelusta, matkapäivänä matkanteosta, matkan jälkeen kokemusten muistelemisesta valokuvien ja matkakertomusten turvin. Hyvien hetkien tuomasta onnentunteesta ja arjentauon tuomasta uudesta energiasta, jolla taatusti jaksaa jatkaa tulevaan jäljelle jääneeseen kesälomaan elokuussa. Voiko olla enää enemmän hetkessä?

**

Fiilistelyä aiheesta

”Kun laiva irtoaa satamasta, edessä on kolmekymmentä tuntia ilman kiirettä, puheluita ja sosiaalista mediaa. Kestää hetken, että mielen saa virittymään oikeaan rytmiin. Sen jälkeen flow on taattu”, lupaa Tämä matka –blogia kirjoittava Anna & Teppo. Virittäydy sinäkin meritunnelmaan: http://tamamatka.pallontallaajat.net/2015/04/05/testissa-finnlines-finnstar-flowlla-yli-itameren/