Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

JOGEVA TREFF MUUNTUI PORVOO POPFESTIKSI

JOGEVA TREFF MUUNTUI PORVOO POPFESTIKSI

Lisätty 31.07.2015

Lohtua musiikista: Kaija Koo kajauttaa Korkkarit kattoon

Keskiviikkona piti tehdä päätös huonevarauksen mahdollisesta peruuttamisesta. Jõgeva Treff 2015 -reissu oli ollut suunnittelupöydällä jo heinäkuun alusta. Viikon pituinen moottoripyöräretki Viipurin kautta Pietariin ja sieltä Narvan läpi Jõgevaan kuihtui heinäkuun aikana parin päivän matkaksi lautalla Tallinnaan ja sieltä suoraan Jõgeva moottoripyörätapahtumaan, kunnes viime metreillä todettiin, että treffit jääköön kokonaisuudessaan ensi vuoteen. Eilen sitten aamukahvia hörppiessäni läppäri polvia kuumentaen, tuli kiire pohtia korvaavaa toimintaa viimeisen kesälomaviikon viikonloppuun. 

Sääennusteet eivät kirittäneet innostusta ajokilometrien keräämiseen ja Treffienkin peruunnuttua halu tehdä jotain ihan muuta, oli toiveissa. Mikä siis pelastaisi pettyneen mielen… musiikki tietenkin! Yhdelläkään festarille ei tänä vuonna ole ehditty, joten surffaten nettiin ja artistien keikkakalenterit auki. Sieltä se löytyi, yllättävän vaivatta – ja nyt on sitten lauantaiksi treffit sovittuna Suomi-rokin räväkän taitajan kanssa. Kaija Koo valtaa lavan Porvoo Popfestilla ja nostattaa tapahtumateltan tunnelman – ja korkkarit - kattoon.  Bonuksena Arttu Wiskari, jonka musiikki ei ole ollut minulle rakkautta ensi silmäyksellä, mutta lyriikan Suomen mestaruus -tasossa painivat biisit, kietoivat nokkeluudellaan pikkuhiljaa sormensa ympärille.  Avecilleni mieluisin kohtaaminen kuitenkin lienee punkahtavamman Apulannan astuessa areenalle.

Suurien tunteiden tulkki ARTTU WISKARI kuvaa maailmaa miesten äänellä, ronskisti, kiertelemättä. Miten tuo 30-vuotias Arttu bändeineen voi tietääkään maailman menosta niin paljon. Riveille on tallennettu mökkimatkamuistoja avioerolapsen haikeudella, isoisän sotakokemuksia, ikääntymistä ja irtautumista tästä maailmasta. Kylmäksi ei ole jäänyt lapsettoman pariskunnan vauvakaipuu tai uusimman Kahvimaito-kappaleen sanoituksen pikkutuhma ja osuva sanoitus poikamiehen vaimotoiveista. Kun tili on tyhjä ennen seuraavaa palkkapäivää, ”Sirpan” hoilaaminen lohduttaa, sillä dollareitakin tärkeämpää on rakkaat ja rakkaus. Hulvaton kertosäde ja mietintä ”voiko mäyräkoiran luontoon päästää”, saa synkänkin naamataulun hymyn vireeseen, vaikkei meidän ranskanbulldoggista minkäänlaisessa europuutteessa luovuttaisikaan.

Huumoria, melankoliaa, välittämistä, lämpöä. Tunnelmien tulkkausta, sydäntä särkeviä balladeja, sanoilla leikittelyä, rallatuksia, tarttuvia kertosäteitä ja kuvauksia rosoisesta elämästä. Minulle musiikki on ollut aina sanoissa. Hyvä rytmi ja vinkeä melodia antavat tarinalle tuulta. Ilman sanoja, jää liikaa sanomatta, ja kauniskin musiikki minun mielenmaisemassa kuvattomaksi kanvaasiksi. Tämä sanottuna, voit arvatakin, että muusikoista korkeimmalle pallille minun maailmankuvassa nousee arjen armoittaja KAIJA KOO. Kaija on kulkenut matkassani vuosikymmeniä: tuonut iloa suruun, lohtua haikeuteen, kuivannut kyyneleitä ja mikä parasta, tahkonnut pieneen mieleeni ”kyllä minä pärjään” –mentaliteettia, leijona-äitiä ja läpi harmaan kivenkin etenevää voimallista naista. Kaija tekee myös arjen angsti-askareista siedettävää. Imurin varen edestakaisin vetelyt tuntuvat niin paljon kevyemmiltä, kun basso pumppaa ja Koon kanssa kajautamme kertosäkeet yhdessä – korkealta ja kovaa.

Apulannan tulkinnat jätän osaavimpien kommentoitaviksi. Kokemusta heidän musiikistaan ei minulla ole riittävästi, vain kerta on kuunneltu punkrockin taitajia lasketteluillan päätteeksi Tahkolla. Bändin jäsenet ovatkin tulleet tutuksi muissa kuin musiikillisissa merkeissä. Sipe Santapukin nimi piirtyi muistiini hänen entisen tyttöystävänsä Anna Erikssonin kautta, jonka sulosävelet aikanaan kovastikin kaijuttimistani toistuivat ja myöhemmin miehen omin saavutuksin: huikean rakennusprojektin tiimoilta. Eric Lloyd Wrightin suunnitteleman komean talon, ekolinnan, valmistumista oli ilo seurata.

Mutta takaisin musiikkiin naistenlehtien palstoilta, APULANNAN sanoitukset ovat kiistatta toinen toistaan taitavampia, mutta hukkuvat punkrockin tummiin säveliin. Tuntuu, että taustamusiikki on liian kovalla, en pääse keskittymään sanomaan. Rytmi kosiskelee myös tukkatuuletukseen, eikä moshaus ole valitettavasti vahvuuteni. Niskaan sattuu, eikä pystyssä pysyminen heiluriliikkeessä ole usein onnistunut. Mutta huomenna illalla uusi yritys. Apulannan arvostajan kainalossa, minäkin varmasti – tähän musiikkiin hitaammin syttyvänä – pääsen jyvälle ja tunnelmaan!

Elämän parhaat jutut tapahtuvat usein äkkilähdöllä. Lauantai Porvoo Popfest ei tuo pelkästään yhden illan ilakointia lempiartistieni musiikin tahtiin, vaan paljon paljon enemmän. Kaikki alkoi jo eilen lippujen metsästyksestä, extempore-motoristiretki Porvoon kauniissa maisemissa, makuelämykseen ehkäpä parhaasta kanapiirakasta, jota koskaan olen syönyt Sipoon N’avetta Kahvilassa ja onnelliseen, kiireettömään yhdessä oloon kumppanini kanssa. Elämä on seikkailua ja pienien hetkien arvostamista.

Ja sitten Wiskarille toive: varteenotettava prätkäbiisi työstöön! Villin ja vapaan ajon fiilistelyä, mutkaisten teitten ylistystä pyöränkumien painuessa notkelmissa ehjään asfalttipintaan. Kromin hohdon ja kaksipyöräisen ajopelin ylistys tilaukseen! Unohtamatta niitä lukuisia kaffepausseja ja kohtaamisia kanssamotoristien, tuttujen ja usein tuntemattomien, kanssa. Meissä moottoripyöräilyn harrastajista ja harrastuksesta olisi materiaalia levylliseen!

#porvoopopfest #kaijakoo #apulanta #arttuwiskari #festari #pop #musiikki #punk #rock #porvoo #moshaus #sipesantapukki # jõgevatreff #kahvimaito