Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

ALLASOMISTAJIEN KOKOONTUMISAJOT

ALLASOMISTAJIEN KOKOONTUMISAJOT

Lisätty 17.07.2015

 Moottoripyörättömiä tunnelmia Vantaan Asuntomessuilta

Perinteistä poiketen, tällä kertaa emme päräyttäneet paikalle prätkillä, vaan testasimme uuden kehäradan toimivuutta ja saavuimme Kivistön rautatieasemalle uudella, heinäkuussa ajon aloittaneella P-junalla. Noustuamme ratatunnelista hetkittäiseen auringonpaisteeseen, valitsimme tavanomaisen messubussin sijaan kuskittoman CityMobil-vaunun, joka kuljetti pelottomia messukulkijoita asemalta 800 metrin päässä sijaitsevalle messualueelle.

Kuskiton kuljetus messualueelle

12 kilometrin tuntivauhdissa ei nopeus päätä huimaa eikä tiukkoja tilanteita suljetulla alueella ole luvassa. Maisemat vaihtuivat verkkaisesti ja tarkkaan ohjelmoidun CityMobil-vaunun ajotutkan toiminnasta saa omakohtaista kokemusta vain kulkupelin hidastaessa toisen CityMobilin tullessa vastaan. Kuskittomaan kulkuvälineeseen mahtuu 10 kuljetettavaa, joista kuusi pääsee lepuuttamaan jalkoja penkeillä lokoisasti istuen. Vaunut ja niiden koekäyttö asuntomessuilla on osa CityMobil2-hanketta, jossa tutkitaan kuskittomien pikkubussien käyttöä osana tulevaisuuden älykästä ja sujuvaa joukkoliikennettä.  Asuntomessujen tarjoama pikkubussin pyrähdys antaa messukävijälle kokemuksen automaattiajamisen vauhdikkaasti etenevästä kehityksestä.

Kurkistus asuntomessujen omakotitaloantiin

Harmaata ja valkoista. Raikasta ja selkeää. Lattiapinnat vaihtuvat laminaatista ja laatoista yhä useammissa asunnoissa erikoismaaliin tai betonipinnoitteeseen. Makuuhuoneet ovat yhä pieniä, olohuoneet yhdistyvät ruokatilaan, keittiöt on ovat avaria ja avoinna salonkiin.

Asuntomessut Vantaalla on tiivistä kaupunkiasumista ympyrän muotoon kaavoitetulla omakotialueella. Kolmeen tasoon rakentaminen ja asuntojen porrasaskelmien melkoinen lukumäärä on ymmärrettävää urbaanialueen pienten tonttien takia. Isot ikkunat antavat huoneisiin valoa ja avaruutta, mutta asumisen alettua peittynevät verhoilla ja sälekaihtimilla, mikäli asukkaiden toiveissa on saada yksityisyyttä naapurin katseilta. Kotiväkikin saattaa kyllästyä läpinäkyviin lasioviin ja kylpyhuoneseiniin. Niin huikealta kuin ne näyttävätkin tänään, ei arjessa pöntöllä istuvan ponnistelut hivele kenenkään silmiä.

Kaunista, harmonista ja raikasta. Monta vuotta messuilla käyneenä ja sisustussuuntauksia jonkin verran seuranneena, eivät rakennusratkaisut tarjonneet suuria yllätyksiä. Uutuuttaan kiiltävät keittiöt ja rakennuspinnat vahvistivat skandinaavisen pelkistetyn ja rauhallisen sisustustyylin olevan yhä mieleen. Avaruutta arvostettiin ja tavallisesta poikkeavalla huonekorkeudella saa pieneenkin tilaan näyttävyyttä. Omakotiasujana omaa kotia huoltaessa käytännölliset oivallukset ja ratkaisut saavat nykyään helpommin ihastelua, kuin rohkeat uutuudet, joiden puhtaana pito tai huolto tuottanee tulevaisuudessa päänvaivaa.

Kaarikorttelin sydämestä löytyi korsolaisen pariskunnan senior-taloksi tituleeraamansa yksikerrosratkaisu, joka on messujen yksi onnistuneimmista kokonaisuuksista. Mitään ”senioria” ei asunnosta löytynyt, tämä koti tarjoaisi järkevää asumista myös kahden pienen lapsen perheellekin. Pohjaratkaisu oli toimiva, avara ja muuntautumiskykyinen:  työ- sekä TV-nurkkauksen muuntaminen makuuhuoneiksi antaisi omaa tilaa myös isomman perheen asukkaille. Portaaton talo tuo arkeen turvallisuutta ja helppoutta ja palvelee paremmin niin vanhempia kuin vauvaperheellisiäkin. Tiilerikodin pinnat ovat sävyltään rauhalliset ja sopusointuiset, mutta kaukana tylsästä. Apua sisustusvalintoihin oli saatu suunnittelijalta, joka rauhallisten sävyjen innoittamana, toi rohkeutta huoneiden sisustusratkaisuihin muun muassa tapettien vinkeillä kuvioilla: sudenkorennoilla ja vinoruuduilla niin lämpimässä kuin viileissä sävyissä, kotoisaa ja lämpöä avaraan tilaan tuovan tiiliseinää unohtamatta.

Ulkoporeammeet arjen luksusta ja juhlan jatkaja

Messupäivä sai arvoisensa päätöksen Pro Pation järjestämillä allaspartyilla. Kuten aina, tälläkin kertaa altaan ympärille kokoontuvilla ihmisillä oli ilo ylimmillään. Tunnelmasta piti huolen myös illan juontaja Janne Kataja, jonka omakohtaiset allaskokemukset kilvoittivat kerta jos toisenkin kuulijat riemulliseen nauruun.

Pro Pation upeisiin ulkoporealtaisiin pääsee tutustumaan Asuntomessujen ajan Viihtyisä Piha -ulkonäyttelyosastolla Ua6 ja messujen jälkeen ympärivuoden auki olevassa myymälässä Vantaan Petikossa, jossa asiantuntijuutta ja palvelualttiutta on riittänyt jopa sulkemisajankin napsahtaessa kellotauluun. Mutta parhaita tämän ylellisyystuotteen suosittelijoita taidamme olla kuitenkin me, ulkoporeammeen jo hankkineet, jotka kerran varpaansa omaan altaaseen kastaneena ei enää tiedä paremmasta. Ja varsinkin tänä kesänä, ylistyspuheita pihan ihanuuksista kuuluu yhä useammalta, kun hellejakso antaa lomalaisia odotuttaa. Ulkoporeallas kun on parhaimmillaan kehnolla säällä, vilpoisella ilmalla tai pakkasen paukkuessa. Tällöin loikoilu 38 asteisessa vedessä on arjen luksusta parhaimmillaan. Eikä tämä riemu vaadi monen tunnin lentomatkaa, vaan kipityksen pation poikki, pyllyn istunnan altaan reunalle, rennon jalkojen heiton reunan yli ja pulahduksen poreilevaan veteen.  Nautinto parhaimmillaan!

Viihtyisä piha jatkaa olohuonetta ulkosalle

Piharakennuksia ja katoksia, kipakoita löylyjä, komposiittipuisia terassilautoja, upeita terassivarjoja ja komeita kivikoriaitoja – näistä muodostuu melkoisia pihapiirejä, oleskeluparatiiseja ja mökkimiljöitä, joko itse ideoiden tai kopioiden valmiita, toimiviksi ja näyttäviksi todettuja, kokonaisuuksia. Pro Pation ulkoporeammeiden lisäksi Viihtyisä Pihan yhteistyökumppaneihin kuuluu monta yritystä, joiden tuotteet on suunniteltu pihapiiriemme silmäniloksi ja hyödyksi.

Stalan ruostumattomat postilaatikot ovat saaneet rinnalleen modernit metalliset etanapostipöntöt, joissa normaalitoimintojen ohessa on mukana muun muassa Ei mainoksia –magneetti roskapostia karttaville sekä automaattinen ”Sinulle on postia” –toiminto. Design-postilaatikon avainpesän silikonisuoja estää lukon jäätymiseltä, joten velkojille ei enää pääse pahoittelemaan myöhästyneistä laskun maksuista pakkasten piikkiin.  Stalan tuoteperhe on saanut myös postiluukkujen rinnalle komeita jäteastioille tarkoitettuja pihamoduuleita, joita Stalan myynti- ja markkinointijohtaja tietävästi esitteli ensimmäistä kertaa "kaapista" käsin.

Saltexin tekonurmi sai juontajankin polvilleen. Tällä matolla kelpaakin könytä, sillä pehmeä pinta ei värjää normaalin nurmen tavoin vaatteita vihreäksi. Takapihan tekonurmea pidetään nykyään kuivuutta kärsivissä maissa myös ekotekona; vettä ei toivota tuhlattavaksi nurmen kasteluun. Eräässä osavaltiossa on luvattu verohelpotusta kaikille pihanurmekseen vihreän kestomaton hankkineille. Tästä ollaan vielä kaukana vesirikkaassa Suomessa, mutta etuja vihermatto antaa meillekin: tämä nurmi ei pala karrelle paahteesta ja ruohonleikkurinkin voi lahjoittaa sitä tarvitsevalle.  Ja kirsikkana kakun päällä Janne Kataja huomautti, että ikimaton omistajalla on aina ruoho vihreämpää kuin aidan toisella puolella.

Iltaa isännöi Pro Pation edustajien lisäksi myös Pihano.fiTimberTech FinlandHehku-kiukaat / Jadeca OyOlotarAluRoll OyIkitaito Oy, Stala, Takkamaailma, Saltex sekä asiakastilaisuuden herkullisista tarjoamisista vastannut pitopalvelu Maku ja Pala.

Seuraavien Asuntomessujen paikkakunta tarjoaa muun muassa pääkaupunkiseudun motoristelle oivan motoristiretkikohteen. Hurautus Pohjanmaan mutkaisia teitä Seinäjoen kaupunkiin, tekee näyttelykohteen annin lisäksi matkanteostakin nautinnollisen. Rakentamista ja sisustamista, kohtaamisia ja ajoa - siinä on matkamotoristin täydellinen messupäivä! Mutta sitä ennen ja vielä tässä kuussa - TERVETULOA VANTAALLE - meilläkin mutkia riittää, kunhan tohtii Kehä III:lta poiketa!

#vantaa #kivistö #asuntomessut #asuntomessut2015  #älybussi #robottibussi #viihtyisäpiha #propatio #poreisiin #poreamme #ulkoporeamme #jacuzzi #allasparty #allasbileet #olotar #piharakennus #hehkukiuas #kiuas #jadeca #ikitaito #saltex #tekonurmi #jannekataja#caravita #terassivarjot #pihano #timbertech #terassi #stala #saltex #takkamaailma #ikitaito #kivikori #alexiinadesings #bellearti #hartsipinnoite #kalkkipinnoitteet #erikoismaalit #asuntomessut2016 #seinäjoki #duudsonit #duudsonitactivitypark #testikuskit #motoristi #matkamotoristi