Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

ÄHKYVAROITUS

Lisätty 24.05.2015

Finnlinesin buffetpöytä notkuu sen seitsemäätoista herkkua

Sinua on varoitettu! Melkoista ryhtiä ja vahvaa itsekuria tarvitaan, jottei ruokailija aterian jälkeen huomaa pakottavaa tarvetta kellistyä ruokalevolle pullistuneen vatsansa viereen. Erilaisia ruokalajeja on Finnlinesin noutopöydässä siinä määrin, että vaikka vain nokareen nappaisi kustakin astiasta, ei yksi ruokalautasellinen reunoineen riitä.

Matkalle lähdettäessä tiukat ruokavaliot ja laihdutuskuurit saavatkin saada huutia: laivamatkailun yksi suurimmista nautinnoista ovat herkkuja notkuvat noutopöydät. Laivojen ravintolat ovat tarjonneet jo 1970-luvulta lähtien päivällisiä buffet-muodossa ja monien merimatkustajien erityissuosiossa oli jo tuolloin pitopöytien kylmien alkupalojen kala- ja äyriäisvalikoima merelliseen henkeen. 

Buffet-tarjoilun mukaisesti lautasen voi käydä täyttämässä niin usein kun haluaa. Tarjoilupöydän ruokalajeista kukin voi koota omanlaisensa ateriakokonaisuuden.  Nälkä ei jää kenellekään, myös ruokarajoitteisille löytyy varmasti purtavaa. Laivabuffetin menu koostuu niin perinteisistä ja tutuista suomalaisista herkuista kuin saksanmaan makkaroista ja pateista. Ruoka ei vadeista lopu ja vatsantäyttämisen lisäksi ateriat toimivat mukavana ajanvietteenä sekä makunystyröiden nautintona. Ruokailuajat aikatauluttavat myös mukavasti 27 tunnin merimatkaa.

Perinteinen ja monipuolinen päivällismenu on laaja kokonaisuus toinen toistaan herkullisempia ruokalajeja.  Kun tähän lisätään vielä brunssilla notkuva leipäpöytä sämpylöineen ja karjalanpiirakoineen sekä aamiaisosuuteen kuuluvat leikkeleet, kaurapuurot ja maistuvat smoothiet, valikoimaa kuvaamaan ei riitä ”sen seitsemää sorttia” –sanonta, vaan ”sen seitsemäntoista ruokalajia” havainnollistaa paremmin buffan antia.

 

 

JÄIKÖ JANO? – NO EI!
Iloiseksi yllätykseksemme Finnlines tarjosi brunssille saapuville matkaajille lasillisen kuohuvaa, joka mukavasti kruunasi merimatkan alkamisen. Lasien reunoja kilistellen siis avasimme juhlavasti tulevan meripäivämme ja alkaneen motoristimatkan. Päivällisbuffan ’Bar A Petit’ taasen tarjoaa meriherkuille kyytipoikaa. Suomi-Saksa-reitillä ateriapakettiin kuuluu myös ruokajuomat: talon viinit, hanaolut ja tietenkin ne kevyemmät: maito, hedelmämehu ja vesi sekä kahvi ja tee jälkiruokapöydän kakkupalan oheen.


 

KURKISTUS KEITTIÖÖN
Puolenpäivän aikaan keittiöpäällikkö Eero Leppäsen byssassa (=laivakeittö) kovin kuhina on jo brunssin osalta ohi. Kohta keittiöhenkilökunnalla alkaa pieni tauko ennen seuraavaa päivän ponnistusta, päivällisvalmisteluiden alkua.

Kurkistus keittiöön vahvisti laivakeittiön olevan tavallisen ravintolakeittiön kaltainen: paljon tilaa ruuan valmistukseen, lämmitykseen ja kypsentämiseen, kauhaa ja vispilää, leipäkoreja ruokailupuolelle vietäväksi ja ojennuksessa olevat kylmätilat. Kaikki paikoillaan, kuten tulee ollakin, aikaa tuotteiden etsintään ei sovi tuhlaantua kiireessä. Ainoana erona maakrapujen kyökkiin ovat säilytys- ja kylmätilojen hyllyt. Aaltojen heiluttelujen varalta on Finnmaidsin keittiössä hyllyille asetettu myrskyliinat estämään tuotteitten liukumista tasoilta. Lisäksi reunoihin on vielä tuplavarmistukseksi viritetty narut pitämään ruokapurkit paikoillaan laivan kallistuessa. "Harvoin merenkäynti yltyy keittiötuhoihin asti, mutta kyllä niitäkin aamuja on ollut, kun vuoroon tultaessa lattia on lainehtinut maidosta", nauraa Leppänen.

Keittiöpäällikkö Eero on viihtynyt Finnlinesin keittiössä jo yli 20 vuoden ajan. Päätehtävänä ravintola-alan osaajalla Eerolla on ruuan valmistus sekä esillepano. Laivakeittiössä ruokaa valmistetaan mahdollisimman pitkälle itse, mutta myös puolivalmisteita käytetään. Toukokuinen tarjoilu saatiin aikaa nelihenkisen keittiöhenkilöstön avulla. Suurimmaksi osaksi Leppänen vastaa juuri Finnmaidsin byssasta ja sen toiminnasta. Vain harvoin tulee alusta vaihdettua. Vaikkakin keittiöt Finnlinesin laivoissa ovat hyvin pitkälle samanlaisia, tuttu keittiö nopeuttaa työntekoa. Muun muassa kylmätilat ja ruokakomerot ovat muotoutuneet vakiohenkilökunnan käsissä hiukan erilaisiksi.

Ravintola pystyy kestitsemään kaikki laivan mahdolliset 500 matkustajaa. Avarassa ja merihenkisesti sisustetussa ravintolasalissa on miellyttävä ruokailla samalla ihaillen kaunista merimaisemaa ja ihmetellen muita Itämerellä lipuvia aluksia.

 

 

ATERIAPAKETTI-GALLUP OSOITTI BUFFAN SUOSION
Kanssamotoristeille tekemäni pika-gallup oli kovin yksituumainen. Niin mennessä kuin paluumatkallakin jokainen kaksipyöräisellä matkaava oli luottanut Finnlinesin ateriapaketin antiin. Kaikki laivavieraat eivät näin tosin tee, osa ostaa aterian kerallaan tai luottaa Café Verden kevyempään tarjoiluun. Loungessa huomasimme myös muutaman reppumatkailijan nauttivan omia eväitään, mutta sellaista pohtivan kannattaa pakata mukaan vain lämpimässä säilyviä makupaloja, sillä kylmätiloja omille eväille ei löydy hyttien pientä jääkaappia lukuun ottamatta.

Huikopalaa ei ateriapaketin ostanut Café Verdestä kaipaa, mutta aikaiselle herääjälle kahvila tarjoaa aamiaista klo 8.00 lähtien. Myöskin auringonpaisteen kutsuessa happihyppelylle kannelle, janojuoman saa vaivatta kaapattua matkaan Café Verden tiskiltä.

 

 

Päivitellessäni pitkiä pitopöytiä ja valinnan vaikeutta erilaisten ruokalajien määrän ollessa melkoinen, aurinkoinen tarjoilija nauroi: ”Ei hätää, vielä on puolitoista tuntia aikaa”. Ilahdutti kun kukaan ei hoputtanut pois ”seuraavan kattauksen” alta. Siispä päätinkin maistaa hiukan kaikkea ja nauttia leppoisasta tunnelmasta ja ihanasta kiireettömästä olosta ruokapatojen ääressä. Annoin itselleni luvan, ilman minkäänlaista huonoa omaatuntoa, iloita myös ihanasta ylensyönnin tunteesta – kerrankos sitä!

 

 

Lue myös:
Matkapäiväkirja: Motoristimatka Saksaan, Itämerivuorokausi Finnlinesillä:
http://www.testikuskit.fi/blogi/matkapaivakirja-motoristimatka-saksaan-2015/

Motoristin muistilista laivamatkalle lähtiessä: http://www.testikuskit.fi/blogi/motoristin-muistilista-laivamatkalle-lahtiessa/

Lisätietoja:
Finnlinesin ravintolapalveluista (hinnat & aikataulut): http://www.finnlines.com/laivamatkat/palvelut_laivalla/ravintolapalvelut_finnlinesin_laivoilla
Finnlinesin Facebookin matkavinkit määränpäässä + tarjoukset:
www.facebook.com/finnlines.suomi
Finnlines-tarjouksista kotisivuilta:
http://www.finnlines.com/laivamatkat/tarjoukset