Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

10 VINKKIÄ ONNISTUNEESEEN FESTARI-ILTAAN

10 VINKKIÄ ONNISTUNEESEEN FESTARI-ILTAAN

Lisätty 31.07.2015

 Alla 10 vinkkiä, joilla saat kaiken irti festari-illasta. Huolellinen valmistautuminen tapahtumaan kuin tapahtumaan virittää mielen juhlatajuuteen ja takaa vastinetta koko rahan edestä. Ja suunnitteluhan on hauskaa; yhtä lailla kuin menneen tapahtuman muisteleminen myöhemmin. 

1) Hanki liput hyvissä ajoin

Nopeat syövät hitaat. Liput portilta hankittuna kutistavat aina kukkaroa enemmän kuin ennakkoon hankitut; ja miksi sitä piinaa ”onko lippuja vielä jäljellä” venyttäisi kalkkiviivoille asti. Jos kuitenkin lippuluukulla myydään ”ei oota”, kannattaa loppuunmyydystä konsertista nostattaa viestintämylläkkä sosiaalisessa mediassa. Notkuminen somessa lipun toivossa tuottaa joskus hedelmää, mutta vaihto kannattaa tehdä tarkkaavaisena ja ennen kuoren vaihtumista varmistaa lippujen aitous.

 Porvoon Popfestien valtava juhlateltta takaa vielä muutamille liputtomille mattimyöhäisille sisäänpääsyn lauantai-iltaan. Kaijan, Artun tai Apulannan juhlahumuun voi lipun hakea ennakkoon S-Market Näsistä Porvoosta tai kello 17.00 lähtien portilta. Lisätietoja http://www.porvoopopfest.fi/info-liput/

2) Tapahtumapaikalle ensimmäisten joukossa

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta yhden illan riehasta kannattaa ottaa kaikki irti saapumalla paikalle ajoissa. Kiirehtien iloisesta illanvietosta saattaa alku hurahtaa stressipöllyssä ja viihteelle vaihto juoksusta olla vaikeaa. Vaikka odottaminen on puuduttavaa, ajoissa paikalle saapuva saa parhaan paikan ja mieleisensä katsomiskulman lavalle. Artistit antavat usein odotuttaa, mutta hyvässä seurassa ja hyvällä asenteella voi hengailustakin tehdä muistorikasta aikaa. Vaikka vielä tässä vaiheessa ei ole someen konserttikuvia postattavana, sallittakoon muutaman odotteluselfien lähetys eetteriin.

Artistien odottamisesta Porvoon Popfestillä ei ole huolta. Penkit ja pöydät antavat mahdollisuuden lepuutella jalkoja ja ruokaa ja juomaakin on haluaville riittävästi tarjolla. Artistitkin tuntuivat nousevan lavalle verrattain aikaisin.

3) Tutustu järjestyssääntöihin: kielletyt esineet

Turha pakata laukkuun omia nestemäisiä eväitä tai esimerkiksi järjestelmäkameraa, jos sellainen on järjestäjien toimesta kieltolistalla. Aiheutat turhaa hämminkiä porttitarkistuksen yhteydessä ja luvattomien tavaroiden takavarikointi tuskin kohentaa festarimielialaasi.

Lisätietoja Porvoon Popfestin kiellettyjen hedelmien –luettelosta http://www.porvoopopfest.fi/info-liput/

4) Auto parkkiin ohjeiden mukaisesti

Saapuessasi paikalle omalla nelipyöräisellä, on syytä varmistaa missä festareiden virallinen parkkipaikka sijaitsee, onko paikoitus maksullista tai ajalla määriteltyä. Parkkikiekkoa on mahdoton lähteä kahden tunnin välein kiepauttamaan eteenpäin ja mikäli tapahtuma-alueen alkoholitarjoilu on innoittanut kittaukseen, on hyvä, että auto on ruudussa, josta sen voi seuraavana päivänä noutaa ilman sakkolappua ikkunassa. Jos Foster’sit maistuivat odotettua kovemmin, on yhden lasin jälkeen turhaa laskea kuluneita tunteja. Ajokki on syytä jättää parkkiin ja hurauttaa taksilla turvallisesti kotiin!

5) Tutustu festariolosuhteisiin

Vaikka Kaija Koo kannustaakin korkkarit kattoon, saattaa saapikkaat tai tasapohjatossut olla oikea varustus useampaankin ulkoilmatapahtumaan. Sade tärvelee nurmikentän astuntapohjan nopeasti multamössöksi ja vaikka kuivasta viheriöstä pääsisikin nauttimaan, nurmi värjää helposti popot vihreille raidoille ja multaan painuvat korot hidastavat osaltaan liikkumista ihmismassassa.

Porvoon Popfestissä voi pukeutuminen olla kevyempää. Teltan suojissa ei sade kastele, eikä kylmä viima pure. Narikkaa ei ole, joten takki kannattanee olla sitä kevyempää mallia: suojaa kotimatkalla pahimmalta vilulta, muttei hikoiluta teltassa.

6) Asuvalinta avittaa juhlatunnelmaanParas asuvalinta lienee jotain tältä väliltä.Paras asuvalinta lienee jotain tältä väliltä.

Kaapista löytyy varmasti iltaan sopiva asustus, mutta tokkiinsa, onhan tässä ihana tekosyy lähteä koluamaan vaatekauppoja. Sään mukainen pukeutuminen on aina se järkevä päätös, mutta voinee todeta, ettei sellaisella asuvalinnalla aina haluta lähteä matkaan. Siis jos pikkuisen viima vihmoo tai kenkä puristaa, on se usein sen arvoista. Live a little. No pain, no gain!

 

7) Harjoittele kertosäkeet

Jos et vielä osaa lempiartistisi kovimpien biisien kertosäkeitä, on nyt viimeistään aika korjata tilanne. Kappaleiden toistokohtien harjoittelu palkitaan konsertissa; tarttuvien kertosäkeiden laulanta festariväen kanssa nostaa parhaiten tunnelmaa. Kun artisti ryhtyy villitsemään raivokkaalla tahtitaputuksella kuulijoita osallistumaan musiikin tekoon ja sohii mikkiä vaativasti kuulijakuntaa kohti, kotiläksynsä tehnyt selviää tilanteesta ilman huulten epämääräistä hapuilua vauhdikkaastikin etenevien sanojen perässä.  Jos laulajan koko musiikkiarsenaali ei ole diskettimuodossa kirjahyllyssäsi, kannattaa viimeistään nyt tehdä Spotify tutuksi. Sieltä löytyy helposti kappale kuin kappale ja laulannan alkaessa klikkaamalla vielä ”sanat”-täppää, alkaa musiikin lisäksi ruudussa näkyä laulun sanat ja tuotannosta on helppo nauttia karaoke-tyyliin.

8) Vieraat tekevät juhlan

Tapahtumajärjestäjien lisäksi ammattitaitoiset artistit tekevät parhaansa, jotta viihtyisit ja saisit rahoillesi vastinetta, mutta lopulta illan onnistuminen on pitkälti festarikävijä itsensä käsissä. Heittäytyminen hetkeen, tilanteen sopivasti vietäväksi takaa muistorikkaan illan. Riitapukarit, paikkojen sotkijat ja suvaitsemattomat marisijat latistavat tunnelmaa. Se nuotin vierestä kertosäkeitä hoilottava kannattaa mieluummin kaapata kainaloon ja ryhtyä laulamaan yhdessä, kuin ilveillä illan ”olisit jo hiljaa” –katseella.

9) Matkaan mukaan

Kotioven raossa vielä pikainen kurkistus festarikassiin, mahdollisimman pieneen sellaiseen, jossa on kädet vapaaksi jättävä olkahihna. Mukaan vähintään TAPAHTUMALIPUT jääkaapin ovesta, puhelin muutamaa somepäivitystä varten ja kotiavaimet. Ehkä vähän reilua rahaa ja kolikoita parkkiin, jos korttikone ei jostain syystä toimisikaan tai käteiskassalle olisi tapahtuma-alueen juomapisteillä lyhyempi jono. Käsilaukkuun sujatkoot myös huulipuna, kammasta ei niin väliä: kunnon bilesoturi pärjää yhden illan viiden sormen luontaisella kuontalonpöyhijällä. Ja jos stendari ei ole kiellettyjen listalla, sellainen matkaan mukaan ilman muuta. 90-luvulla oli joka konsertissa yksi balladi, jonka aikana heiluttiin samansuuntaisesti oikea käsi ojossa tulta tunnelman vuoksi hitaasti tahdissa heiluttaen.

Onko sytkäri-traditio jatkunut vai retroiluun siirtynyt fiilistelymuoto, selviää huomenna!

10) Valitse festarikaveri huolella

Aina ei ole viisain päätös vääntää väkisin paikalle se ihana elämänkumppani. Jos musiikkimaku on kovin erilainen, eikä kutsuttu lähde paikalle kuin kiristyksellä, uhkailulla tai lahjonnalla, juhlatunnelman korkeimman kaiun tavoittamiseksi kannattaa kurkistaa kasvokirjan ystävälistalta saman musiikkimaun omaava mukaan.

 

+10) Tartu hetkeen

Meni miten meni: myöhästyit, unohdit ottaa jotain mukaan, konserttikaveri teki viimetipan oharit tai korkkarin korko katkesi noustessasi bussiin, kun on juhla-areenalle päästy, heitä huolet huomiselle ja nauti hetkestä!

 
Hauskaa iltaa ja nautinnollisia musiikkielämyksiä!

#vinkki #ohje #neuvo #festari #festivaali #musiikki #bändi #artisti #tapahtuma #porvoopopfest #testikuskit #Foster’s #Spotify