Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

AJANKOHTAISTA

MP 17 MoottoripyörämessutMP 17 Moottoripyörämessut

MP 17
MOOTTORIPYÖRÄMESSUT 

Helsingin Messukeskuksen MP-messut avaavat 2018 ajokauden odotuksen. 

MP-messut pe 2.2.  ja la 3.2. klo 10-20 ja su 4.2. klo 10–17

 

VIIMEISIMMÄT BLOGIT

2018

Tammikuu (4)

MP 18 Kuumimmat moottoripyöräuutuudet

Osallistu MP-Messut messulippuarvontaan

MP-messujen saunakylä

MP-messut 2018 ovella


2017

Tammikuu (2)

Matka2017-messuilla matkakohteena Baltia

Matka2017-messut ja kulttuurien kirjo


2016

Joulukuu (4)

Hanki Museokortti vanhenevilla virikeseteleillä

Arvonnassa pääsyliput Matka 2017 -messuille

Kurkistus rekrytointiprosessin kulisseihin

Itsenäisyyspäivän ihmettelyä

Marraskuu (24)

Motoristiviisauksia

Bloggarin vapaapäivä

#Keskiviikkokehu: Lotta Saahko

Testikuskien Bucket List on jo valmiina

Ota kaikki irti ajokaudesta 2017 - merkitse tapahtumat kalenteriisi

Kaikki irti ajokaudesta 2017

Mitä yhteistä minulla ja Jari Sillanpäällä?

Kesämuistoja Honda-moottorilla

Auto2016-messutärpit 

Messuttärpit Auto 2016 -tapahtumaan

Jännittääkö?

Kysy miksi ! Mutta miksi ?

Rapsutettava ranskanbulldoggi

Isä-TIETOVISA

Rakkautta on...

Jaksaa, jaksaa & onnen hetkiä

Clinton vai Trump?

Arvonta! Liput Meidän viikonloppu -tapahtumaan

SkiExpo syleili talviurheilijoita

Lähestyminen, Anja Snellman / Kirjat

Kevennetään kotia -haaste

Arvonta! Voita liput DigiExpoon

Tulevaisuus on täällä - samoin DigiExpo

NaBloPoMo-haaste vastaanotettu

Lokakuu (1)

Helsingin kirjamessu - lääkettä kaamoksen karkoitukseen

Syykuu (2)

Baronalaisten naisten naistenilta

Pelottaako pupupöksy? Nyt me lennetään

Heinäkuu (13)
Back to work - vinkit stressittömään lomalta paluuseen

Kuokkavieraita kutsun kera

Kantarellit koriin herkkusuiden iloksi

Nostalgiamatka Nintendon peesissä

Oodi ystävyydelle. Kiitos muistamisesta!

Esittelyssä upea Kuhmon kaupunginkirjasto

Mitä mukaan matkalle? Pakkausvinkkejä

Maailman paras makaronilaatikko

Eino Leinon päivä

Tee oma Summer Vacation Bucket List! 10 vinkkiä listan tekoon

Armeijaan. Aamukampa on nyt piikitön

Bucket List for Summer on valmis

Lomalla viimeinkin

Toukokuu (1)

Hymyilevät motoristit Mäntsälässä

Maaliskuu (1)

Aloittamisen tuska

Helmikuu (3)

Onko kaunista uimalakkia olemassakaan

Leppoisaa majoittumista Forenomin huoneistohotellissa 

Oodi ihanalle Sweep Verona naisten nahkatakille

2015

Tammikuu (4)

Suomalainen ei osaa myydä

Tempaudu toiseen maailmaan Matka 2016 -messuilla

Arvonnassa pääsyliput Matka 2016 -messuille

Mä en ikinä voita mitään

 

AIEMPAA HULINAA

Matka 2017 -messut, Messukeskus, HelsinkiMatka 2017 -messut, Messukeskus, Helsinki

 MATKA 2018 -MESSUT

Tempaudu mukaan Matka 2018 -messuille Helsingin Messukeskukseen. Altista itsesi maatkakuumetartunnalle ja ihanille mp-reissu-unelmille!

 


BLOGGAAMISEN MARRASKUU

#NaBloPomo2016 on taas täällä. Siis mikä? Haaste bloggaajille: yksi postaus blogissa joka ikinen marraskuun päivä. Olen mukana. Saapi nähdä miten naisen käy :)

 

Seuraa onnistunko, vaiko varastaako Netflix kirjoittamiseen varatun tunnin: Kristallin kirkkaasti -blogi

  

MATKA 2017 PÄÄSYLIPPUJEN ARVONTA SUORITETTU

Onni suosi Anna-Maijaa ja Johannaa! 

 

BLOGIPERHEESTÄ KOLMEN KOPLA

Testikuskit-blogin rinnalle syntyi työelämää pohtiva I Rest My Case –blogi sekä päiväkirjan omainen Kristallipallo-blogi.

Kaasu korjaa -MP-blogi

Kristallin kirkkaasti -blogi

I rest my case - työelämää -blogi

REKRYTOINTI VALUU VERKKOON

Lisätty 14.12.2015

 Unta, unelmaa vai tulevaisuudessa totta?

Klikkaus mobiililaitteesta ja työnvälitystoimiston rekrytointikonsultti on tietoinen kiinnostuksestasi avointa paikkaa kohtaan. Seuraavassa hetkessä saat arvion, kuinka sopivana sinua pidetään tehtävään ja millä todennäköisyydellä matkasi jatkuu hakuprosessissa. Koska työvoimapula on suuri, sopivuusprosenttisi ollessa 60 % tai enemmän saat kutsun arviointiosioon. Ajan kuvaan sopivasti voit suorittaa testit kotona. Kokeen teko on helppoa, nopeaa ja hauskaa prosessin pelillistämisten ansiosta. Ensimmäisessä osiossa teet itsearvioinnin vastaamalla lähetettyihin monivalintakysymyksiin. Toisessa vaiheessa tietokoneen näyttöruudulle ilmestyy virtuaalirekrytointikonsultti, joka kysyy sinulta muutaman kysymyksen. Tässä kohdassa testataan verbaalista viestintää ja pääset näyttämään puhelahjasi. Viimeisessä osuudessa sinulle lähtee avoinna olevaan tehtävään liittyvä työtesti. Alle tunnissa kaikki on valmista ja hakuprosessi suoritettu. Nyt vain muutaman päivän odotus, että kaikki tehtävästä kiinnostuneet on kartoitettu. Työnantaja saa tarkan raportin tehtävään sopivammasta, eikä kaipaakaan lisää ehdokkaita, sillä luottaa sovelluksen tulokseen ja tietää valitun olevan napakymppi.

Youssef Oudrhiri ja Barona rekrytointikonsultti kirjoittavat kuvassa työsopimuksen perinteisellä tavalla. Enenevissä määrin sopimukset jo nyt saavat kuittauksen pankkitunnuksin sähköisissä järjestelmissä kuten esim. Signom.Youssef Oudrhiri ja Barona rekrytointikonsultti kirjoittavat kuvassa työsopimuksen perinteisellä tavalla. Enenevissä määrin sopimukset jo nyt saavat kuittauksen pankkitunnuksin sähköisissä järjestelmissä kuten esim. Signom.

Verkkoviestintä toimii datapankkina

Täydellinen osuma ei perustu pelkkään hakijasta saatuun tietoon. Kone on prosessoinut myös työntekijää hakevan yrityksen. Työpaikan ja sen työntekijöiden verkkoviestinnän perusteella on tuotettu analyysi, jossa tiedetään tarkasti työtehtävän vaatima osaamistaso, yrityksen vaateet sekä tiimin heikkoudet ja vahvuudet. Uusi rekrytointi sujahtaa tarpeeseen niin työn suorittajana kuin tiimiä täydentävänä voimavarana.

Edellisen kuvauksen ajankohtaan kun lisätään vielä 10 vuotta, hakijan klikkaus mobiililaitteesta tulee sekin turhaksi. Kone tunnistaa yrityksen tarpeet, löytää verkosta sopivan tekijän ja ilmoittaa siitä palkkaavalle. Ehkäpä jopa ennen kuin yritys on tunnistanut tarpeen ja työntekijä oman mielenkiintonsa uutta tehtävää kohtaan. Automaation ihanuus.

Tieteisfiktiotako?

Tulevaisuudentutkija Ilkka Halava sanoi vuosi sitten Reilusti kohti tulevaisuuden työelämää -seminaarissa, että kaikki mitä 10 vuotta sitten puhuttiin science fictionin nimen alla, on nyt toteutumassa, ja vahvisti  väitettään muistuttamalla jo olemassa olevista kuskittomista autoista. Tulevaisuuden työnhakuprosessi pohjaa myös teknologiaan ja nauttii digitalisoitumisen tuottamasta tiedosta. Kaikki verkossa liikkuva tieto pystytään työstämään mitattavaan muotoon ja siirtämään serverille jatkoprosessoitavaksi.

Internet on imenyt käyttäjistään tietoa jo vuosikymmenet ja sosiaalisen median buumi lisäsi informaation määrää. Verkkokäyttäytymisemme jalanjäljet piirtyvä pyydettäessä luonneanalyysiin. Hyvä esimerkki tulevasta on Crystalknows-sovellus. Ohjelma analysoi verkosta löytyvän tiedon, kaiken mitä olet jakanut ja mitä sinusta on jaettu ja työstää sen ”työminä”-analyysiksi. Tiedustelevalle se kertoo, minkälainen olet vuorovaikutustilanteissa ja miten sinua tulisi lähestyä.  Mielenkiintoinen uutuus on kaikkien käytettävissä ja ehkäpä juuri siksi myös hyvä muistutus kuinka läpinäkyvää olemisemme verkossa on.

Mikään ei muutu ja kaikki muuttuu

Yllä oleva kuvaus tulevaisuuden rekrytointiprosessista ei suuresti poikkea henkilöstöpalveluyritysten rekrytoinnin ammattilaisten työstä tänään. Ihmisprosessorilla tehtävään soveltuvien hakijoiden analysointiin, haastatteluihin ja asiakasyrityksen tarpeiden kartoitukseen menee toki hiukan kauemmin, mutta periaatteet ovat samat.  Poikkeaman tulevaisuuden kuvaukseen tekee myös Suomen lainsäädäntö, joka yksityisyyden suojaan vedoten kieltää verkosta saatavan tiedon käytön palkkaamispäätöksen perusteena työelämäpainotteista verkkoyhteisöpalvelua LinkedIniä lukuun ottamatta. 

Työtä ei saa se pätevin tai osaavin, sen saa se ”puuttuva pala”. Hyvä tyyppi, jossa yhdistyvät motivaatio, into, riittävä osaaminen ja kehityskelpoisuus. Tulevaisuuden työelämässä pärjää parhaiten tulevasta innostunut muutosvastarinnaton työntekijä, jolla on epävarmuuden sietokykyä ja roppakaupalla myönteistä asennetta.

Niin tai näin. Tällainen näkymä humahti valloilleen rekrytoinnin kristallipallosta. Kymmenen vuoden päästä ”palataan tulevaisuuteen” ja kurkistetaan menikö nappiin. Ja sinä, verkkoeläjä, nyt googlaamaan miten näyttäydyt netissä ja kysymään mitä Crystal sinusta tietää!

 
Artikkeli julkaistu myös KUOHUssa (4/2015), Arabianrannan, Toukolan ja Vanhankaupungin neljä kertaa vuodessa ilmestyvässä kaupunginosa- ja kulttuurilehdessä, jota tehdään kunnianhimoisesti, täysin vapaaehtoisvoimin ja suurella riemulla: http://www.lehtiluukku.fi/lue/kuohu-4-2015/96619.html

Lisäksi tarina löytyy verkkokirjoittajan opintoblogista Verkkovilautushttps://verkkovilautus.wordpress.com/2015/12/14/rekrytointi-valuu-verkkoon-2/